Foto: Er is verse sneeuw gevallen! Bekijk deze wintersport special!

Reisspecial: Wintersport

Oostenrijk, Tirol en Salzburg

                                                                                                                                                                              Tekst: Pagango redactie

Genieten in Tirol

Tirol is, bij veel Nederlanders, één van de bekendste wintersportgebieden in het westen van Oostenrijk met een schijnbaar oneindig aantal wintersport bestemmingen. Zowel in het Noord- Oosten van Tirol als in het Zuid-Westen van Tirol kunt u uitstekend skiën. 

Tirol_view

 

Deze Oostenrijkse wintersportregio ligt in het hart van de Alpen en grenst aan Duitsland, Italië en Zwitserland. Binnen Oostenrijk grenst Tirol aan Salzburg, Karinthië en Vorarlberg. Geografisch gezien is Oost-Tirol gescheiden van Tirol, wat maakt dat Oost Tirol enkel nog te bereiken valt via Salzburg of Val Pusteria (Dolomiti Superski) in Zuid Tirol, wat in Italië ligt.

 

De kracht van Tirol wat betreft wintersport zijn de meer dan 700 bergtoppen met een hoogte van meer dan 3000 meter. In Sölden in het Ötztal kunt u binnen het skigebied "the Big 3" bedwingen. Dat is de benaming voor de 3 toppen van boven de 3.000 meter. Wilt u nog hoger dan is de Wildspitze met 3774 meter een aanrader. Zij het dat een deel van de Grossglockner van 3797 meter in Tirol ligt en de piek van deze berg zich in Karinthië bevindt.

 

Soelden_Oostenrijk

 Op wintersportvakantie naar Alpbach, Tirol, Oostenrijk


Alpbach, Alpbachtal is één van de dorpen in Tirol waar van massatoerisme niet altijd sprake is en waar u voor al uw wintersportverblijven terecht kunt. Van chalets tot appartementen, hotels en gasthoven. Wat betreft de prijs is Alpach redelijkgoedkoop aangezien de kwaliteit die u er voor terug krijgt aanzienlijk is. Bezoekers die hier eenmaal geweest zijn, komen dan ook zeker terug.  Aantal pistes, liften en apres ski mogelijkheden Alpbachtal

 

 

Op wintersportvakantie naar Innsbruck, Tirol, Oostenrijk

Rondom Innsbruck hebben ze de dorpen ondergebracht in vier regio's, centraal, west, zuid en het Sellraintal. Ieder van deze biedt u kwaliteit wat betreft ski pistes, de mogelijkheden om off piste en cross country te skiën en slee paden.

 

View on Innsbruck

Photo: © Österreich Werbung, Fotograf: Popp Hackner

 

Daarnaast is de nabijheid van Innsbruck zelf natuurlijk een garantie voor de wintersporter die ook op zoek is naar leuke attracties en bezienswaardigheden op wintersportvakantie.  Aantal pistes, liften en apres ski mogelijkheden Innsbruck


Op wintersportvakantie naar Seefeld, Tirol, Oostenrijk


Het feit dat in Seefeld de Olympische Winterspelen tot twee maal zijn gehouden, zegt eigenlijk al genoeg. Maar hoe kan het dan dat er nog niet door iedereen over gesproken wordt als wintersport locatie? Waarschijnlijk omdat Seefeld het beste biedt voor vakantiegangers die behoefte hebben aan kwaliteit, maar op beschaafde schaal.

 

In deze regio kunt u uiteraard de bergen afdalen of ski's of snowboard, maar in dit dorp en de regio is het ook heerlijk wandelen en langlaufen. er zijn veel uitgezette 'loipes' en wandelroutes. 

Seefeld in Tirol_Langlaufen

 


Wat betreft skiën is Seefeld overigens het best geschikt voor beginners en gemiddelde skiërs, waar u dus de vaardigheden uitstekend kunt leren. Voor de ervaren skiër is vooral Roshutte interessant, ondanks dat een expert deze bestemming niet uitdagend zal vinden. Op wintersportvakantie naar Kirchberg, Tirol, Oostenrijk


De naam Kirchberg komt van de kerk die het dorpje, die u al van verre zult zien staan bij aankomst. Wat Kirchberg typeert, is dat het een erg ontspannen locatie is waar u het goed naar uw zin kunt hebben op wintersportvakantie. Enerzijds is er plek voor de bezoekers die genoeg te spenderen hebben en anderzijds is ook de jeugd, die meer hun uitgaven moeten letten, er in veelvoud aanwezig. Ook bent u verzekerd van een actief nachtleven, genoeg variatie in restaurants en café's en of u nou liever in een luxe hotel of chalet of een betaalbaar appartement verblijft, Kirchberg heeft het te bieden.

Onderstaande wintersportgebieden kunt u op klikken om meer kennis op te doen voor uw wintersportvakantie in Tirol, wilkommen!

 Mayrhofen - Aantal pistes, liften en apres ski mogelijkheden Mayrhofen 
 Ischgl - Aantal pistes, liften en apres ski mogelijkheden Ischgl 
 Zillertal - Aantal pistes, liften en apres ski mogelijkheden Zillertal 
 Zugspitz Arena - Aantal pistes, liften en apres ski mogelijkheden Zugspitz Arena 


Op wintersportvakantie in Salzburg, Oostenrijk


"Één van de mooiste regio's op aarde", zo omschreef ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt Salzburg te Oostenrijk. Salzburg is tevens de geboorteplaats van Mozart en u zult hier dan ook het hele jaar door kunnen genieten van muziek, zo is ook de Sound of music hier opgenomen. Als wintersportlocatie is Salzburg uniek.


Salzburg_oostenrij_view-city

 

Photo: © Österreich Werbung, Fotograf: Weinhaeupl W.

 

Op wintersportvakantie zult u er zelfs heetwater bronnen aantreffen zoals bijvoorbeeld in Gastein. Hieronder vindt u enkele plaatsen die zeer de moeite waard zijn voor uw wintersportvakantie!

 

Salzburg is de vakantiebestemming voor de bezoeker die op wintersportvakantie meer wil dan enkel de berg af skiën. De stad zelf is zo beroemd om het hierboven genoemde feit dat Mozart er is geboren, dat er in de loop van het jaar bijna 4000 culturele evenementen plaats vinden.

 

Deze activiteiten maken overigens niet dat Salzburg onbetaalbaar is geworden, zelfs in het centrum van de stad zijn nog betaalbare accomodaties te vinden. Wilt u graag tegen een laag tarief een accommodatie boeken, boek uw wintersportvakantie dan ruim van tevoren online.

 

Salzburg_Oostenrijk_Skien
Photo: © Österreich Werbung, Fotograf: Weinhaeupl W.


Op wintersportvakantie naar Zell am See, Salzburg, Oostenrijk

 

Zell am See is niet een typisch klein ski dorp zoals vele anderen in Oostenrijk. Het is een stad aan de rand van een meer met een prachtige oud centrum. De ski pistes zijn wellicht niet interessant voor de ervaren skiër, maar voor de beginneling en semi-ervaren skiër valt er op de pistes bij Zell am See nog genoeg te beleven.  Aantal pistes, liften en apres ski mogelijkheden Zell am See

 

Natuurlijk zijn er naast Tirol en Salzburg nog meer gebieden waar u zeker naar op wintersport kunt gaan. Zo zijn er bijvoorbeeld Oberosterreich, Steiermark, Karinthië.

Skieen in Salzburgerland
Photo: © Österreich Werbung, Fotograf: Weinhaeupl W.

 

Zoek een reisspecial

Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: