Als eerste op de hoogte van reisinfo zoals deze Malediven reisspecial! Meld u zich dan hier aan!

Reisspecial: Malediven

Exclusief en perfect; Exclusief en perfect; Exclusief en perfect; Exclusief en perfect; Exclusief en perfect; Exclusief en perfect; Exclusief en perfect; Exclusief en perfect; Exclusief en perfect; Exclusief en perfect; Exclusief en perfect; Exclusief en perfect; Exclusief en perfect; Exclusief en perfect; Exclusief en perfect; Exclusief en perfect; Exclusief en perfect; Exclusief en perfect; Exclusief en perfect; Exclusief en perfect; Exclusief en perfect; Exclusief en perfect; Exclusief en perfect;

Exclusief en perfect;

                                                                                                                          Tekst: Pagango redactie

Inleiding

De Malediven. Dat stond al heel lang op ons verlanglijstje. Het heeft op een of andere manier iets magisch als je er over leest. De zee lijkt blauwer en het zand witter, ten opzichte van alle andere tropische bestemmingen. En de verhouding land en water zorgt voor een soort “ik ben onbereikbaar” gevoel. Dat moest het dus worden, maar waar ga je dan naartoe?

Het zoeken
Ik vond al snel veel informatie, maar toch wel veel van hetzelfde. Over het aantal bewoonde eilanden, de verschillende Atollen en de perfecte vakantielocatie. Maar ik had nog steeds weinig gevoel voor welk eiland het voor ons zou moeten worden. Dan maar vrienden en familie vragen. Ik kreeg de vakantiefoto’s en verhalen te zien en te horen van het One & Only eiland Reethi Rai. Dat moest het worden. Altijd prettig als iemand het kan aanraden. Iemand die ook al heel wat van de wereld had gezien. Helaas… vol. Je zou verwachten in tijden van de kredietcrises (ja het woord is eruit!) dat dit soort oorden niet volgeboekt zijn. Maar toch.


Malediven

Online doorzoeken dan maar. Op www.atollparadise.com veel eilanden en hun kenmerken bekeken. Ook altijd heerlijk om veel foto’s te zien. Mijn wensenlijst was blijkbaar lastig. Ik wilde graag een klein en exclusief eiland, weinig huisjes dus. Bij voorkeur met het huis op het strand in een rustige omgeving. Uiteindelijk in contact gekomen met Club Med. De dames aan de telefoon hadden de meeste resorts op de Malediven zelf wel eens bezocht. Zij voelden mijn wensen goed aan en kwamen met een aantal (beschikbare) opties en toen het eiland Kani voorbij kwam, was ik direct verkocht. Gevoelsmatig even boven mijn budget, maar zo mooi dat ik graag mijn budget wat verhoogde. En we hadden mazzel: er was een aanbieding. En de tip om te vliegen vanuit Düsseldorf. Ten eerste rechtstreeks vliegen naar Male en daarnaast een stuk goedkoper. Al met al viel de vlucht en de accommodatie in prijs mee, al blijft het veel geld voor een weekje strandvakantie. Het is wel een tip om altijd even op zoek te gaan naar aanbiedingen, die zijn er veel op de Malediven en zeker ook op dit schitterende eiland.


De reis
Vanuit Düsseldorf was het nog 9,5 uur vliegen naar Male. Een prima vlucht en precies op tijd geland. Je landt bijna in het water voor je gevoel, maar dat kan ook niet anders op de Malediven. De douane formaliteiten stellen niet veel voor en binnen een half uurtje stonden we buiten met onze koffers. We werden netjes opgewacht door de mensen van Naladhu. Vanuit het piepkleine vliegveld stap je bijna direct in de boot. Een mooie luxe speedboot bracht ons binnen 35 minuten naar het eiland. Ook daar werden we weer netjes opgewacht door de directie van ons eiland, met gezellige locale muziek.

Eerste indrukken
De eerste indrukken waren al meteen geweldig. Het water is echt nog blauwer dan in je gedachte en het zand kan gewoon niet zo wit zijn. Ik heb er wel een half uur met mijn voeten in gewoeld. We werden voorgesteld aan onze house-master, die de hele week tot onze beschikking stond, en naar ons huisje gebracht. Het huis was nog mooier en groter dan op de plaatjes. Ik denk niet dat je op de Malediven een luxer huis kan vinden. De badkamer was een plaatje, je eigen zwembad een genot en het terras met uitzicht op de zee uniek. En op het terras een schommelbed. Ik had er al veel over gelezen, maar ik begreep nu wat er zo bijzonder aan was. Hier kon je de hele dag wel in liggen, met het geluid van de oceaan op de achtergrond. Heerlijk voor je uit staren over die mooie grote oceaan. Het huisje was één en al privacy. Hier konden we ons prima een week vermaken!


 

Het weer
De temperatuur was heerlijk. Elke dag 25 tot 30 graden, lekker warm. Als de zon echt helemaal door kwam was het zelfs heet. Hier en daar een wolkje kon geen kwaad. Toch hebben wij ook nog wel wat regen gehad. Dat staat nergens in de brochure. Volgens de lokale bevolking is dit wel wat aan het veranderen. Op de Malediven zijn ze zich meer bewust van de veranderingen door de ‘global warming’ dan wij. Het zijn niet alleen de weerspatronen die veranderen, er schuilt ook nog een gevaar voor het voortbestaan van de eilanden. Er wordt zelfs gezegd dat over 20 jaar een groot deel van de huidige eilanden niet meer zal bestaan!

Wat te doen

Je komt hier natuurlijk overduidelijk om een week niks te doen. Als je iets wilt ondernemen moet je eigenlijk niet naar de Malediven gaan. Niks doen kan hier echt heel fantastisch. Door de relaxte sfeer van de eilandbewoners, word je zelf ook heel relaxed. Zij doen alles toch gewoon een tikje langzamer. Genieten van je huis, van het uitzicht, van de zon, van het mooie strand en ’s avond lekker eten, dat is eigenlijk alles dat je moet doen. Neem veel goede boeken mee! Maar toch, als je iets wilt doen, kan je je ook prima vermaken hoor.

Malediven_underwater

Je kan op de Malediven fantastisch duiken. Wij hebben het niet gedaan, maar het is zo geregeld. Wij hebben ons beperkt tot snorkelen. Ook heel leuk moet ik zeggen. De lokale bevolking kan je goed vertellen waar de mooie vissen zitten, erg indrukwekkend al die kleuren. Wij zijn ook nog een avond gaan Sunset fishen. Je vaart de oceaan op en ziet, onder het genot van een glaasje champagne, de zon onder gaan. Pikkendonker is het op die grote oceaan. En dan gaan de lijnen uit. Geen hengels, maar gewoon dik visdraad op een rol, met tonijn als aas. En gewoon altijd wat vangen hè. Na een paar kleinere vissen, hadden wij uiteindelijk een schitterende Red Snapper te pakken. Volgens mij wel meer dan 10 kilo. En alles wat je vangt mag je de volgende dag op de barbecue gooien. Aangezien het onze laatste avond was, hebben we het aan onze house-master gegeven. Die konden er met de gehele bediening van het eiland van eten!

 

 

Na een week volledige ontspanning en weg van de wereld was het weer tijd om naar huis te gaan. Ook de terugvlucht ging prima. Het is een uurtje langer terug, 10,5 uur. Maar we kwamen nog steeds heerlijk ontspannen thuis. De eerste dagen was echter wel weer even heel erg wennen. Niet alleen de jetlag. Ook de snelheid van het leven hier moet je weer even inkomen. We lopen onszelf hier in Nederland toch wel heel vaak voorbij hoor. En dat ontdek je pas weer, als je zo een weekje op een (bijna) onbewoond eiland heb gezeten.


Ik ga weer een paar jaar keihard werken om te sparen voor mijn volgende Malediven trip, want deze vakantie doe ik gra

ag nog een keer over. En voor wie nog steeds twijfelt over dit, volgens mij, bijna mooiste plekje op aarde, lees dan dit verslag van een Amerikaan die zich net zo heeft vermaakt als ik op Naladhu

Zoek een reisspecial

Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: