Ontdek authentiek Cuba met Tenzing Travel! Bekijk hier de aanbieding.

Reisspecial: Cuba

Ook typisch Cuba

Uw eerste stappen uit het vliegtuig te Cuba zullen u zeker nog lang bij blijven. Om te beginnen zult u wellicht even bevangen worden door een hogere luchtvochtigheid en heerlijke tropische warmte, om u vervolgens snel mee te laten slepen door de prachtige landschappen bezaaid met palm bomen, houten hutten en kleine boerenwoningen. 


Gedurende deze opwindende en verrassende ervaring wordt u daarnaast gegarandeerd ondergedompeld in de altijd aanwezige en verslavende ritmes van de salsa, cha cha cha, rumba en merengue muziek. Cuba, verfrissend anders voor de reiziger die voorbij wil aan de grenzen van een resort!Klassieke auto’s als taxi in Cuba

Auto’s zijn waarschijnlijk het meest waardevolle bezit in Cuba, en de vaardigheid om de Amerikaanse klassiekers uit de vijftiger jaren te repareren wordt dan ook met trots van vader op zoon doorgegeven. Zoals een fransman de wijngaard als een trots familiebezit kan zien, ziet de Cubaan zo zijn klassieker.

Tot de revolutie van 1960 was Cuba de grootste importeur van Amerikaanse auto’s en dit ziet u dan ook nog steeds terug in het huidige straatbeeld. Vooral de grootste, benzine slurpende en loodzware varianten vindt u op iedere hoek terug. Ondanks dat in de loop van de jaren zeker ook auto’s uit andere landen, zoals o.a. Rusland, zijn geïmporteerd, wisten die het vaak maar enkele jaren vol te houden.

 

 

reisaanbieding-cuba-hoofdbeeld

Foto: Het straatbeeld van Havana: oldtimers in overvloed!

REISAANBIEDING | From Cuba with love

Ga terug in de tijd met deze reis van Tenzing Travel en ontdek Havana vanuit een oldtimer! Ook een bezoek aan de tabaksplantages van de Viñales Vallei staat op het programma. Wilt u deze reis verlengen met een strandverblijf in Varadero? Dat kan!

Prijs vanaf: € 407,- p.p. (excl. vlucht).


Cohiba's op vakantie in Cuba


Cuba staat natuurlijk ook bekend als land van herkomst van Cohiba’s, zoals de Cubanen zelf tabak noemen. Het was naast een belangrijk onderdeel van religieuze, politieke en sociale ceremonies ook een medicijn en heeft gezorgd voor een opleving van de agricultuur in Cuba. 

Door de grote vraag naar tabak vanuit Europa, met name Spanje, veranderde de kleine stukjes grond tussen gewone gewassen in schijnbaar eindeloze velden van tabaksplanten. 

Het bewerken van deze gewassen was overigens in eerste instantie gereserveerd voor de vrije Cubanen, terwijl het zwaardere bewerken van bijvoorbeeld suiker voor de slaven gereserveerd bleef. Kwalitatief gezien staan Cubaanse sigaren nog steeds op nr. één in de wereld!


Salsa op vakantie in Cuba


In de jaren zestig kwam Cubaanse muziek in aanraking met diverse jazz varianten in de Verenigde Staten en dit leidde al snel tot de ontwikkeling van dansen die tot op de dag van vandaag ook in ons land populair zijn. 


Een goed voorbeeld hiervan is Salsa, deze uitdrukking werd namelijk tevens gebruikt om bands en musici aan te moedigen en zo wat leven in de brouwerij te brengen. Overal waar u zich nu begeeft in Cuba, zult u welkom worden geheten door de klanken van deze en nog vele andere dans- en muziekstijlen, zoals de Mambo en de Cha cha cha.


Tenzing Travel - Cuba


Zoek een reisspecial

Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: