Ontdek authentiek Cuba met Tenzing Travel! Bekijk hier de aanbieding.

Reisspecial: Cuba

De bruisende steden van Cuba

Havana

Cuba’s indrukwekkende hoofdstad Havana is een luidruchtige, stralende, levendige en soms, net zoals andere hoofdsteden, rommelige stad en toch is het een stad die zijn gelijke niet kent. 


Gesticht in 1519, werd Havana in 1533 de hoofdstad van Cuba. Dit vanwege de diepgelegen baai die de stad beschermde tegen stormen en piraten. Het Castillo de Real Fuerza aan de ingang van de haven is één van de oudste forten in Zuid-Amerika en de unieke uitstraling maakt het tot een veel bezochte bezienswaardigheid. Aangezien de locatie van dit fort uiteindelijk niet erg strategisch bleek, zijn er aan het begin van de 17de eeuw ook nog twee forten aan de ingang van de baai gebouwd om de vele piraten het hoofd te kunnen bieden.

cuba-Havana
Foto: View on Havana


In het historische centrum van Havana (La Habana Vieja) zijn nog veel meer hoogtepunten te vinden. Wat te denken van Plaza Vieja met zijn prachtige barokke residenties uit de 18e eeuw, Plaza Catedral waaraan de mooiste kerk van Cuba is gelegen en El Capitolio – ironisch genoeg een kopie van de Capitol Building uit Washington.


Tip van Cuba reisspecialist Simone Schoen van Tenzing Travel: “Verblijf minimaal drie nachten in Havana, hier is namelijk zoveel te zien en te doen! Wilt u even bijkomen van alle indrukken? Drink dan een overheerlijke watermeloen mojito in de Paladar O’reilly 304, te vinden in de gelijknamige straat in het historische centrum van de stad”.


 


 

REISAANBIEDING | In Touch with Cuba:

Ontdek levendig Havana, bewonder de groene Viñales Vallei en drink een heerlijke cocktail in het kleurrijke Trinidad. U verblijft in Casas Particulares en krijgt zo een uniek inkijkje in het leven van de Cubanen zelf. Prijs al vanaf € 417,- p.p. (ex. vlucht).

 
reisaanbieding-cuba-trinidad 

Foto: Kleurrijk Trinidad

Trinidad
Het beste en meest schilderachtige voorbeeld van een koloniale stad in Cuba is Trinidad. De vele pastel gekleurde gebouwen, schaduwrijke binnenplaatsen en diep blauwe lucht zijn onvergetelijk. 
De stad diende oorspronkelijk als basis voor goudwinning in de nabijgelegen bergen. Toen bleek dat er weinig goud te vinden was, heeft het lange tijd geduurd voor de stad weer een prominente rol is gaan spelen. 

Ondanks de antieke uitstraling heeft Trinidad een levendige muzikale traditie. Zo vind u live muziek in één van de beste Casa’s de la Trova (Huis van de Troubadour) van Cuba – een bezoek hieraan is onmisbaar tijdens uw reis.

Nog een tip van Simone Schoen, Cuba reisspecialist bij Tenzing Travel:
“In Cienfuegos is dineren bij het populaire Sol y Son een hele belevenis. Het is een prachtig restaurant met dito binnentuin waar u heerlijke visgerechten kunt proeven. De optredens die gegeven worden maken deze bijzondere ervaring compleet”.       

Santiago de Cuba
Vóór Havana was dit de hoofdstad van Cuba en dit maakt Santiago de Cuba dan ook zeker een uitgebreid bezoek waard. Gesticht in 1514 is deze stad vandaag de dag het centrum van de gelijknamige regio in het zuidoosten van Cuba, bijna 800 kilometer van Havana verwijderd.  Het is een heuvelachtige stad met schuine straatjes, omringd door de Sierra Maestra bergketen en u vindt er vele herinneringen aan de strijd om nationale onafhankelijkheid terug. Tevens is er in de stad het oudste huis van Noord-, Midden- en Zuid Amerika te vinden, namelijk dat van Diego Velasquez. 

Bezoek ook één of meer van de 15 musea, zoals bijvoorbeeld het Bacardi Museum dat het eerste museum van Cuba is. Ook is dit de stad waar het carnaval het best gevierd wordt. Verder is Santiago de Cuba de warmste stad van Cuba met een gemiddelde temperatuur van 32°C. Tip over Santiago van Simone Schoen, reisspecialist bij Tenzing Travel:
“Wist u dat Santiago de Cuba de muzikale hoofdstad van Cuba is? Ervaar het zelf en woon een optreden bij in de Casa de la Trova. Onder het genot van een Cuba Libra komen de zwoele klanken van de Cubaanse muziek u tegemoet”.


Tenzing Travel - Cuba


Zoek een reisspecial

Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: