Nieuw | Zoek & boek hier uw ideale vakantiehuis!

Londen

Taal: Engels
Hoofdstad: -
Populatie: 7.566.900
Oppervlakte: 1.577 km2
Klimaat: Gematigd zeeklimaat
Tijdverschil: -1 uur
Valuta: Britse Pond (GPB)
Londen
Camden en Notting Hill zijn de hippe wijken van Londen. Camden was in de jaren zestig een hippiewijk, tien jaar later was de wijk het domein van de punkers in Londen en nu komen er veel mensen die van de clubscène houden. Kensington, Knightbridge en Chelsea zijn chique en geliefde woonwijken. The City van Londen is het commerciële hart van de stad én een van de drukste financiële centra van de wereld. Met architectonische bezienswaardigheden en 17e-eeuwse kerken, oude markten, smalle steegjes en zelfs nog restanten uit de tijd van de Romeinen. West End, in het centrum van Londen, is dé uitgaanswijk van de stad. Aan Shaftsbury Road en Charing Cross Road staan schitterende theaters en op Leicester Square is een ruime keus uit bioscopen. In West End zijn ook veel clubs en muziekcafés.

Bezienswaardigheden Londen - Excursies

De London Pass is een voordeelkaart die te gebruiken is in meer dan zestig bezienswaardigheden in Londen. Daarnaast is het ook mogelijk om er een transportoptie bij te nemen. Deze mogelijkheid geeft gratis vervoer in de zones 1 tot 6. Er zijn veel geschiedenismusea in Londen, Britten zijn trots op hun geschiedenis, hun victorieuze overwinningen in oorlogen en hun uitstekende economische prestaties. Ook zijn er veel kunstmusea met indrukwekkende collecties, waaronder werken van Salvador Dali.

Bezienswaardigheden Londen - Toeristisch

Bezienswaardigheden voor zover het oog reikt, dat is waar Londen bekend om staat. Ideaal voor een stedentrip of zelfs voor een dagje lekker winkelen. Wat absoluut niet mag ontbreken tijdens een bezoek aan Londen is natuurlijk de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace. Hypermodern is de bezienswaardigheid The London Eye, een gigantisch reuzenrad van 135 meter hoogte. Het zicht reikt tot wel veertig kilometer! Madame Tussauds is het grootse wassenbeeldenmuseum waar de wassen beelden prijken van beroemde persoonlijkheden. De London Zoo is een beroemde dierentuin die ook als decor heeft gediend in de films van Harry Potter. En denk vooral aan bezienswaardigheden zoals het British Museum, Covent Garden en de Westminster Abbey! De Tower Bridge verschaft een schitterend uitzicht over Londen en St. Paul’s Cathedral is een van de bekendste kathedralen ter wereld. En uit deze kleine greep bezienswaardigheden tot slot de Big Ben, de klokkentoren van het parlementsgebouw.

Bezienswaardigheden Londen - Winkelen

Naast Parijs en New York, biedt Londen één van de beste 'winkel' ervaringen ter wereld en mag daardoor onder het kopjes bezienswaardigheden genoemd worden. Vaak worden bezoekers verrast door alleen al de diversiteit aan beschikbare producten. Overigens staan de winkels in Londen niet bekend om hun 'koopjes' prijzen.
Er zijn natuurlijk diverse soorten winkels waar u naar op zoek kunt zijn. Hieronder vindt u een overzicht van 'welke winkel' en 'waar' in Londen.

Warenhuizen vindt u voornamelijk aan Oxford Street, ondanks dat de twee populairste, Harrods en Harvey Nichols, te vinden zijn op Knightsbridge.

Wat betreft merkwinkels, hiervoor kunt u het best naar Regent Street waar u er meerdere op een rij zult vinden.

De kleinere onafhankelijke winkels vindt u eerder aan de straten in de buurt van Covent Garden, waarbij een groeiend aantal zich ook aan de beroemde Carnaby Street bevindt.

Tot slot zijn er nog de traditionele Britse maatwerk winkels, waarvoor u richting Piccadilly dient te gaan, specifiek aan Jermyn Street en Savile Row.

Voor appartementen in Londen kijk verder op de website van deze aanbieder.

Zoek uw bestemming

Bijv. Spanje of New York
Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: