Nieuw | Zoek & boek hier uw ideale vakantiehuis!

Engeland

Taal: Engels
Hoofdstad: Londen
Populatie: 51.000.000
Oppervlakte: 130.395 km2
Klimaat: Gematigd zeeklimaat
Tijdverschil: -1 uur
Valuta: Britse Pond (GPB)
Engeland
Engeland vormt samen met Wales, Schotland en Noord-Ierland het Verenigd Koninkrijk. Engeland heeft een prachtige natuur met meren, bergen, nationale parken en kastelen. Maar geniet ook van een high tea of een echt Engels ontbijt! En wat er ook echt bij hoort is een bezoek aan een originele Engelse pub. Dat alles, plus de historische plekken en andere bezienswaardigheden maken Engeland tot een bijzondere bestemming!

Lees ook de Pagango reisspecial over Londen.

Hoofdstad en taal Engeland

De hoofdstad is Londen en de taal is Engels.

Klimaat Engeland

Engeland heeft een maritiem klimaat, met koele zomers en milde winters. Temperaturen van boven de 30 graden komen zelden voor. Bijzonder is het gebied de ‘Cornish Riviéra’, in het zuiden, waar zelfs palmbomen groeien.

Cultuur Engeland

Een speler van formaat
Als één van de grootste spelers op het vlak van industrie en zeevaart van de 19de eeuw, heeft het Verenigd Koninkrijk een belangrijke rol gespeeld in het ontwikkelen van een parlementaire democratie en in de voortuitgang van literatuur en wetenschap. Op het hoogtepunt strekte het Britse rijk zich uit over een kwart van de wereld. Na dit rijk heeft Engeland zich ontwikkeld tot de hedendaagse moderne en voortvarende bestemming.

Culinaire middenmoot
Vanwege de sterke beweging richting de grote steden gedurende de industriële revolutie, werden arbeiders al snel afgesneden van hun regionale voedsel tradities. De openheid ten aanzien van exotische invloeden maakt dat de engelse keuken zich niet sterk onderscheidt zoals dat in andere landen het geval is. Probeert u op uw reis in ieder geval de Fish and Chips zodat u toch een kijkje krijgt in de engelse keuken.

Stonehenge
Door velen wordt deze bezienswaardigheid beschouwd als een icoon van de engelse cultuur. Tevens is het een van de bekendste pre-historische plekken ter wereld. Een begraafplaats zoals geen ander, waarvan de ontwikkeling zeker 1500 jaar heeft geduurd. Een ware must op uw rondreis door dit land.

Geografie Engeland

Landschap
Van de vier politieke divisies binnen het Verenigd Koninkrijk is Engeland het gebied met de grootste oppervlakte. Engeland omvat het zuidelijke gedeelte van het eiland Groot-Brittannië. In het noorden grenst het aan Schotland en in het westen aan Wales. Op het smalste stuk van het kanaal ligt het slechts 29 kilometer van Frankrijk. Een groot deel van Engeland is vlak en laaggelegen. In het noorden bevinden zich reeksen van kalksteen heuvels, de Pennines, in het westen de bergketen genaamd Cumbrian Mountains en het meren gebied.


Inwoners
Engeland heeft bijna éénenvijftig miljoen inwoners. Sinds de onafhankelijkheid van Rome in de zestiende eeuw, hangen de Engelse christenen hoofdzakelijk de Church of England aan, een vertakking van de Anglicaanse gemeenschap, zowel hervormd als katholiek.

Kaart Engeland

De kaart van Engeland vindt u hierboven onder het tabblad 'kaart' naast de foto voor Engeland.

Praktische reisinformatie

Valuta
De munteenheid is de Engelse pond. Geldautomaten treft u overal aan en creditcards worden algemeen geaccepteerd.

Douane
Een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart is verplicht voor uw reis naar Engeland.

Gezondheid
Vaccinaties zijn voor Engeland niet nodig.

Vervoer
Engeland is vanuit Europese luchthavens eenvoudig te bereiken. Londen beschikt over zowel een uitstekend metro netwerk en wereldberoemd zijn natuurlijk de rode dubbeldekkers. Zowel het wegen- als het spoorwegennet zijn gemoderniseerd en uitgebreid, dus overweeg ook eens een complete rondreis..

Electriciteit
220V     

Zoek uw bestemming

Bijv. Spanje of New York
Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: