Nieuw | Zoek & boek hier uw ideale vakantiehuis!

Duitsland

Taal: Duits
Hoofdstad: Berlijn
Populatie: 82.329.800
Oppervlakte: 357.022 km2
Klimaat: Overheersend gematigd zee- en landklimaat
Tijdverschil: Geen
Valuta: Euro
Duitsland
Duitsland een vakantiebestemming welke ieder jaar enorm is trek is bij de Nederlanders. En terecht.

Het land heeft prachtige steden voor onder andere stedentrips, ook die bij het grote toeristische publiek wat minder bekend zijn. Berlijn is een echte metropool, maar heeft ook het grootste aantal binnentuinen van de wereld. Naast de typische toeristische bezienswaardigheden zoals de Brandenburger Tor heeft de stad nog meer te bieden. Misschien wel de mooiste straat van de stad is ‘Unter den Linden’, waar een combinatie tussen het moderne en klassieke Berlijn een bijzonder aanzicht verschaft. De Hunboldt Universiteit ligt aan deze laan en is de oudste van het land. De klassiek gezuilde voorzijde is werkelijk schitterend. Het hele complex is in klassieke stijl. Naast Berlijn en omgeving kunt u op vakantie naar Duitsland natuurlijk nog veel meer bezienswaardigheden ontdekken!

Vele grote steden, zoals Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg en Hannover zijn wat uw reis zo divers gaat maken. Doet u onderweg op uw reis naar Berlijn ook Potsdam aan. Deze huidige voorstad was de favoriet van Frederik de Grote (1712-1786).

Hij plaatste interessante bouwwerken, zoals het slot Sanssouci. Dit gele ‘bungalowpaleis’ fungeerde als zomervertrek voor de koning. Van binnen is de 18eeuwse adellijke decadentie ten top. In het park heeft Frederik de Grote een mausoleum, ook is er nog het Charlottenhof. Dit 19eeuwse buitenverblijf is minder bombastisch dan het slot Sanssouci. Genoeg te zien op wellicht uw volgende vakantie.

Op vakantie in Duitsland van camping tot hotel, natuur en cultuur gegarandeerd

Cultuur Duitsland

Hoge- en lage cultuur 

Bij Duitse cultuur denkt de Nederlander afhankelijk van de leeftijd aan klassieke muziek, literatuur en filosofie, of aan bier en braadworsten. Dat is ook wat het land een unieke vakantiebestemming maakt: een mix van Bourgondische gezelligheid en een rijke intelligente cultuur.

 

De gevoelige snaar

Een hoogtepunt van culturele rijkdom is de Duitse klassieke muziek. Samen met de Oostenrijkers hebben de Duisters een naam hoog te houden op dat gebied. Namen als Bach, Schubert en Wagner zijn wereldbefaamd. In de huidige tijd hoort het Berlijns Philharmonisch Orkest tot de wereldtop. Op het gebied van literatuur zijn Goethe en Schiller grote namen in de wereld. Om te zien hoe de Duitse literatuur ervoor staat, bezoek het Museum voor Moderne Literatuur in Marbach. Het bevat schatten uit de 19e en 20e eeuwse Duitse literatuur, een bezienswaardigheid met inhoud dus.

 

Geografie Duitsland

Landschap
Duitsland ligt centraal op het Europese continent en grenst aan maar liefst negen landen. Het kan worden verdeeld in de laagliggende duitse vlakte in het noorden, het centrale duitse hoogland en in het zuiden de uitlopers van de centrale Alpen. Wintersport Zuid Duitsland is dan ook een populaire manier om ofwel de kerst- ofwel de voorjaarsvakantie te besteden. Het landschap is divers en biedt ook veel planten en dieren de ruimte. De bossen bestaan voornamelijk uit naaldhout; loofbos groeit op de voedselrijke grond in de laagvlakte. De populatie dieren die voorkomt lijkt veel op die van Nederland.

Inwoners
Duitsland is sinds 1949 een democratisch-parlementaire bondsstaat en is opgedeeld in 16 deelstaten. Het is een groot land met ruim 82 miljoen inwoners. De verhouding protestants en rooms-katholiek is ongeveer gelijk en er is een kleine joodse minderheid. Ongeveer de helft van voormalig Oost-Duitsland hangt geen godsdienst aan.

Feestdagen & festivals Duitsland

18 juni: Corpus Christi 

3 oktober: Dag van de Duitse eenheid

1 november: Allerheiligen (alleen in bepaalde streken)

Kaart Duitsland

De kaart van Duitsland vindt u hierboven onder het tabblad 'kaart' naast de foto voor Duitsland.

Wintersport in Duitsland

Duitsland is de favoriete vakantiebestemming voor de Nederlanders. Dit is deels dankzij het reisaanbod in zowel de zomer als in de winter. Wat betreft wintersport in Duitsland zijn bestemmingen als Winterberg en de hele regio Sauerland namelijk zowel makkelijk te bereiken en betaalbaar in het hoofdseizoen, van arrangementen tot individuele chalets of appartementen. Verder vindt u in Duitsland in de Beierse Alpen in Beieren in het zuiden het hoogste punt, de Zugspitze die bijna drie kilometer hoog is, wat natuurlijk veel wintersporters aantrekt voor een weekje of weekend skiën. Ook de moeite waard in Beieren is St. Engelmar, met als hoogste punt 1048. meter.

Wintersport in Duitsland, 'Goedkoop en uitstekende skimogelijkheden'Praktische reisinformatie

Valuta
In Duitsland wordt betaald met de Euro. In vrijwel alle plaatsen en bij de grotere tankstations zijn geldautomaten. Creditcards worden algemeen geaccepteerd.

Douane
Een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart is verplicht voor op uw reis door Duitsland.

Gezondheid
Vaccinaties zijn niet nodig.

Vervoer
Duitsland heeft een prima infrastructuur met goede snelwegen. Ook de bus- en treinvoorzieningen zijn goed.

Electriciteit
220V

Zoek uw bestemming

Bijv. Spanje of New York
Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: