Nieuw | Zoek & boek hier uw ideale vakantiehuis!

Trinidad & Tobago

Taal: Engels
Hoofdstad: Scarborough, Port of Spain
Populatie: 1.229.950
Oppervlakte: 5.130 km2
Klimaat: Moessonklimaat
Tijdverschil: -5 uur
Valuta: Trinidad Dollars, Tobago Dollars
Trinidad & Tobago
Trinidad en Tobago zijn de meest zuidelijke eilanden in het Caribisch gebied, vlak buiten de kust van Venezuela. Samen vormen ze een onafhankelijke republiek. Tobago is klein en rustig, Trinidad is dichtbevolkt en is het eiland van de hoofdstad. Bloeiend en met een bevolking uit vele windstreken! Heerlijke genieten op uw zonvakantie dus.
Wat betreft de bezienswaardigheden in Trinidad en Tobago, denkt u aan meer dan 200 jaar oude Fort King George, botanische tuinen met prachtige exotische planten, en het van dichtbij zien van vele vogels bij Black Rock.

Hoofdstad en taal Trinidad & Tobago

De hoofdstad is Port of Spain, Engels is de officiële taal.

Klimaat Trinidad & Tobago

De eilanden van Trinidad en Tobago hebben een tropisch klimaat, met een regenseizoen in de tweede helft van het jaar.

Cultuur Trinidad & Tobago

Trinidad en Tobago swingen! Beroemd om de oorsprong van de Calypsomuziek. Cultuur is er altijd, en op te snuiven in het Historical Museum en in het Fairyhaus.Maar de de grootste bezienswaardigheid van de eilanden is toch de natuur. Ontspannen dus tijdens uw rondreis of zonvakantie!

Geografie Trinidad & Tobago

Landschap
Trinidad heeft vruchtbare vlakten en savannen en aan de noordkust ligt een dicht beboste bergrug. De 940 meter hoge Cerro del Aripo is het hoogste punt. Het zuiden van Trinidad heeft wat heuvels. Ook op Tobago ligt een heuvelrug, met als top de 549 meter hoge Pidgeon Peak. Het zuidelijke deel is vlak met een kalkstenen ondergrond, gevormd door voormalig koraal.


Inwoners
De eilanden vormen een Republiek en hebben samen zo'n 1,3 miljoen inwoners. Door de diversiteit van de bevolking is ook het aantal religies divers: Rooms-katholiek, Hindoeïsme, Anglicaans en de Islam.

Kaart Trinidad & Tobago

De kaart van Trinidad & Tobago vindt u hierboven onder het tabblad 'kaart' naast de foto voor Trinidad & Tobago .

Praktische reisinformatie

Valuta
De munteenheid is de Trinidad & Tobago dollar. Traveller cheques en creditcards worden algemeen geaccepteerd in de meeste hotels, winkelcentra en restaurants. Tobago heeft twee banken, een op de luchthaven en een in Scarborough. Op Tobago zijn dit ook de enige plekken waar gepind kan worden.

Douane
Een geldig Nederlands paspoort is vereist voor uw vakantie. Het paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn na vertrek van de eilanden. Een visum is vereist bij een verblijf langer dan drie maanden. Visum aanvragen trinidad & Tobago.

Gezondheid
Verplichte gele koorts-vaccinatie voor wie uit een gebied komt waar gele koorts voorkomt. Aangeraden vaccinaties: DTP en hepatitis A. Het leidingwater is niet drinkbaar. Drinkwater is in flessen verkrijgbaar.

Vervoer
De vliegreis met bestemming Port of Spain duurt zo'n 10 uur. Tussen de eilanden kan gereisd worden per vliegtuig en per boot. Op de eilanden rijden minibussen, maar de beste manier om de eilanden te verkennen is het huren van een auto.

Electriciteit
110-220V

Zoek uw bestemming

Bijv. Spanje of New York
Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: