Nieuw | Zoek & boek hier uw ideale vakantiehuis!

Tenerife

Taal: Spaans
Hoofdstad: Santa Cruz de Tenerife
Populatie: 906.850
Oppervlakte: 2.057 km2
Klimaat: Koud woestijnklimaat
Tijdverschil: -2 uur
Valuta: Euro
Tenerife
De Canarische Eilanden liggen ruim 1000 kilometer ten zuiden van hun moederland Spanje en zijn 155 kilometer verwijderd van de westkust van Afrika. Het bestaat uit twee provincies.
De provincie Tenerife met als hoofdstad Santa Cruz en de provincie Gran Canaria met als hoofdstad Las Palmas. Tenerife bestaat uit Tenerife, San Miguel de La Palma, La Gomera en El Hierro. Gran Canaria bestaat uit Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura. Ruim anderhalf miljoen mensen bewonen de eilanden.
Het 85 km lange en 52 km brede Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden, in de Atlantische Oceaan. Tenerife heeft naast het formaat ook wat betreft bezienswaardigheden een hoop te bieden. Van het noordoosten naar het zuidwesten loopt een hoge bergrug die steil naar de oceaan afloopt. Midden op het eiland, ligt het vulkanisch gebied Las Cañadas met de ruim 3700 m hoge vulkaan de Pico del Teide, die daarmee de hoogste berg van Spanje is. In het noorden is het vaak bewolkt, er valt meer neerslag en er is rijker aan vegetatie dan het zuiden. Valle de la Orotava is bijvoorbeeld een zeer groen gebied.

Kaart Tenerife

De kaart van Tenerife vindt u hierboven onder het tabblad 'kaart' naast de foto voor Tenerife.

Aanvlieghaven Tenerife

Santa Cruz.


Meer lezen over de Canarische eilanden of  Spanje.

Zoek uw bestemming

Bijv. Spanje of New York
Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: