Nieuw | Zoek & boek hier uw ideale vakantiehuis!

St. Maarten

Taal: Nederlands, Engels, Frans
Hoofdstad: Philipsburg, Margiot
Populatie: 74.900
Oppervlakte: 87 km2
Klimaat: Tropisch regenwoudklimaat
Tijdverschil: -5 uur
Valuta: Antilliaanse gulden, Euro
St. Maarten
De laatste decennia heeft St. Maarten (St. Martin) zich ontwikkeld tot een echt vakantieoord, half Nederlands en half Frans. Met typisch Nederlandse sfeer, door straatnamen als Voorstraat en Achterstraat, is Philipsburg als hoofdstad van St. Maarten een unieke vakantiebestemming. De magnifieke stranden, het heerlijke klimaat, luxe resorts, watersport en de tropische vegetatie trekken veel vakantiegangers naar St. Maarten.

Boek hier uw vakantie naar St. Maarten.

Hoofdstad en taal St. Maarten

Op St. Maarten is Philipsburg de hoofdstad. Op St.Martin is dit Marigot. Op het Nederlandse deel is Nederlands de officiële taal, maar de voertaal is Engels. Nederlands en Papiamento worden weinig gesproken. Op het Franse deel is Frans de officiële taal en wordt op beperkte schaal Creools en Engels gesproken.

Klimaat St. Maarten

Sint Maarten en St. Martin hebben een tropisch klimaat, met veel zon, weinig regenval en de bijna altijd waaiende passaatwind. Deze wind komt het grootste deel van het jaar uit het oosten, de laatste drie maanden van het jaar uit het zuidoosten. Het orkaanseizoen in het Caribische gebied loopt van juni tot eind november.

Cultuur St. Maarten

Op dit kleinste eiland ter wereld leven twee volken, met elk hun eigen wetten en gewoonten, vreedzaam naast elkaar.

Geografie St. Maarten

Landschap
St. Maarten ligt in de Caribische Zee en behoort tot de kleine Antillen. St. Maarten is verdeeld in een Nederlands en een Frans deel. Het Nederlandse deel hoort bij de Bovenwindse eilanden van de Nederlandse Antillen. Het eiland is een uitgedoofde vulkaan met een heuvelachtig landschap waarin mooie dalen liggen. De kust bestaat uit stranden en baaien waar u heerlijk op het strand kunt vertoeven tijdens een zonvakantie.


Inwoners
St. Maarten behoort tot de kleine Antillen. Het noordelijke deel is Frans en het zuidelijke deel is Nederlands. Er wonen circa 65.000 mensen en hiervan is het grootste deel rooms-katholiek.

Kaart St. Maarten

De kaart van St. Maarten vindt u hierboven onder het tabblad 'kaart' naast de foto voor St. Maarten.

Praktische reisinformatie

Valuta
De munteenheid op het Nederlandse deel is de Antilliaanse gulden, op het Franse deel de Euro. Er kan ook met Amerikaanse Dollars worden betaald. Er zijn weinig geldautomaten. Creditcards worden algemeen geaccepteerd.

Douane
Een geldig paspoort en een geldig retour- of doorreisticket zijn verplicht voor uw vakantie naar St. Maarten. Visum aanvragen Antillen

Gezondheid
Vaccinatie gele koorts is verplicht voor mensen die uit gebieden komen waar gele koorts voorkomt. Voor gewone reizen worden geen vaccinaties aanbevolen.

Vervoer
De vliegreis met bestemming St. Maarten duurt ongeveer negen uur. De aanvlieghaven voor het Nederlandse deel is Philipsburg. Voor het Franse deel is dat St. Martin Esperance Airport. Op St. Maarten is het reizen met de bus goed te doen. Voor taxis geldt een vast tarief dus dit is een goed alternatief. Maar een auto huren en zelf het eiland rondrijden kan natuurlijk ook!

Electriciteit
110V - Nederlandse deel 220V - F

Zoek uw bestemming

Bijv. Spanje of New York
Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: