Bezoek ook eens St. Eustatius, dit mooie bovenwindse eiland. De moeite waard!

St. Eustatius

Taal: Nederlands, Engels
Hoofdstad: Oranjestad
Populatie: 2.900
Oppervlakte: 21 km2
Klimaat: Tropisch klimaat
Tijdverschil: -5 uur
Valuta: Antilliaanse gulden
St. Eustatius

St. Eustatius, ook wel genoemd "Statia", maakt als één van de drie bovenwindse eilanden deel uit van de Nederlandse Antillen. Sinds 10 oktober 2010 is St. eustatius een bijzondere Nederlandse gemeente in Caribisch Nederland. Een prachtig eiland voor duikers en natuurliefhebbers op rondreis of zonvakantie! Maar ook cultuurliefhebbers zullen zich op St. Eustatius prima vermaken.

Hoofdstad en taal St. Eustatius

Oranjestad is de hoofdstad en er wordt Nederlands en Engels gesproken.

Statia_Lower Town

Klimaat St. Eustatius

Sint Eustatius heeft een tropisch klimaat met veel zon, weinig regenval en de bijna altijd aanwezige verkoelende passaatwind. Een heerlijk klimaat voor uw vakantie of rondreis dus. Het orkaanseizoen in het Caribische gebied loopt officieel van augustus tot eind november, maar in de praktijk eigenlijk van begin september tot eind oktober.

Statia

Cultuur St. Eustatius

De cultuur van Sint Eustatius is vergelijkbaar met die van andere Caribische eilanden. De verschillende cultuurinvloeden zijn samengesmolten tot de Creoolse cultuur waarbinnen duidelijk de Caribische, West-Europese en de West-Afrikaanse culturen te herkennen zijn.

Geografie St. Eustatius

Landschap
Het eiland heeft drie verschillende landschappen. Het noordwesten en zuidoosten zijn vulkanische landschappen. Het noorden wordt gekenmerkt door veel heuvels en het zuidoosten van het eiland wordt bepaald door de 600 meter hoge uitgedoofde vulkaan. De kust van Sint-Eustatius bestaat voornamelijk uit steile kliffen met een aantal baaien.

Inwoners
Sint Eustatius is een eiland in het gebied van de Bovenwindse Caribische eilanden en telt ongeveer drieduizend inwoners. Hiervan is ongeveer een kwart rooms-katholiek.

Kaart St. Eustatius

De kaart van St. Eustatius vindt u hieronder en boven onder het tabblad 'kaart' naast de foto voor St. Eustatius.

Map of St. Eustatius

Praktische reisinformatie

Valuta
De nationale munteenheid is de Amerikaanse dollar. De gangbare creditcards en soms oom Nederlandse pinpassen (Maestro) worden geaccepteerd in hotels, winkels en restaurants. Er kan ook worden betaald met Amerikaanse dollars.

Douane
Een geldig Nederlands paspoort en een geldig retour- of doorreisticket zijn vereist voor uw vakantie naar St. Eustatius. Een toestemming van de Naturalisatie en Immigratie Dienst op St. Eustatius is vereist bij een verblijf langer dan drie maanden. Visum aanvragen St-Eustatius

Gezondheid
Er worden geen vaccinaties aanbevolen.

Vervoer
De vliegreis naar bestemming Sint Eustatius duurt zo'n 9 uur. Men kan reizen met bijv. KLM / Air France vanuit Schiphol of Parijs / Charles de Gaulle (prijsverschillen!) naar St. Maarten waar men moet overstappen op een klein vliegtuigje van WinAir. Bij reserveringen via de KLM moet men zelf een ticket reserveren voor WinAir. Air France geeft wel de mogelijkheid om de hele reis naar St. Eustatius voor beide maatschappijen te boeken. Het eiland heeft geen openbaar vervoer. Het land is het best te verkennen lopend of per huurauto, stippel zelf de route van uw rondreis uit.


Electriciteit
110V

Zoek uw bestemming

Bijv. Spanje of New York
Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: