Nieuw | Zoek & boek hier uw ideale vakantiehuis!

Sri Lanka

Taal: Singalees, Tamil, Engels
Hoofdstad: Colombo
Populatie: 31.324.800
Oppervlakte: 65.610 km2
Klimaat: Tropisch regenklimaat en tropisch savanneklimaat
Tijdverschil: +5 uur
Valuta: Sri Lankaanse Rupee
Sri Lanka
Sri Lanka is een populaire, tropische bestemming midden in de Indische Oceaan aan de voet van India. Het binnenland van Sri Lanka is bedekt met stukken dichtbebost regenwoud en deze bestemming biedt dan ook ruimte aan 86 soorten zoogdieren, 400 soorten vogels en uitgebreide flora en fauna. Voorheen genaamd Ceylon, is Sri Lanka tegenwoordig een zeer betaalbare vakantiebestemming. 'De parel van het oosten' en de 'Tuin van Boeddha' zijn benamingen die de schoonheid van het eiland Sri Lanka moeten uitdrukken.

Sri Lanka heeft als vakantiebestemming alles: zon, zee, strand, prachtige natuur en een schat aan cultuur!

Sri_Lanka-Trincomalee-Pigeon_Island

Hoofdstad en taal Sri Lanka

De officiële hoofdstad is Sri Jayewardenepura Kotte en Colombo is de commerciële hoofdstad. Er wordt Singalees, Tamil en Engels gesproken.

Klimaat Sri Lanka

Sri Lanka heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 27ºC in de kustgebieden. Er zijn twee moessonperiodes: de zuidwestmoesson van mei tot en met augustus en de noordoostmoesson van oktober tot en met januari.

Onze partner(s) met reizen naar Sri Lanka

Bekijk de reizen naar Ierland van onze partner(s) zoals bijvoorbeeld:

 

TreasuryTravel-logo
  Highlights
  Sri Lanka  
  16 daagse complete
   individuele rondreis
   v.a.€ 1.115,- p.p.        
Bekijk het aanbod  
             Cultuur Sri Lanka

Net als de meeste Aziatische landen heeft Sri Lanka een interessante cultuur. Elke streek kent zijn eigen gewoonten en culturele facetten. Kunst kan vertaald worden in het maken van bijvoorbeeld houten Boeddhabeelden en maskers. Ook worden er prachtige sieraden gemaakt met schitterende edelstenen. Ook hier staat het eiland om bekend!

Geografie Sri Lanka

Landschap
Sri Lanka heeft veel verschillende landschappen. Met een bergketen, stranden, hooglanden en vlak landschap. Het noordelijk deel is vlak, het zuiden bestaat uit hooglanden.

Inwoners
Sri Lanka is een Republiek met ruim 20 miljoen inwoners. Hiervan is ruim 70% Boeddhist en ongeveer 15% hangt het Hindoeïsme aan.

Kaart Sri Lanka

De kaart van Sri Lanka vindt u hieronder.
 

Praktische reisinformatie Sri Lanka

Reisadvies
Reizigers worden geadviseerd om voorzichtig en waakzaam te zijn. Alle reizen voor het noorden en het oosten van Sri Lanka worden afgeraden. Meer informatie en reisadvies kunt u vinden op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Valuta
De munteenheid van Sri Lanka is de Sri Lankaanse Rupee. Creditcards worden in hotels over het algemeen geaccepteerd. Er zijn weinig geldautomaten.

Douane

Een geldig Nederlands paspoort is vereist voor uw vakantie naar Sri Lanka. Het paspoort moet na terugkeer nog zes maanden geldig zijn. De vertrekbelasting bedraagt LKR 1500. Dit kan alleen in de lokale valuta worden betaald.

Gezondheid
Aangeraden vaccinaties: DTP, hepatitis A, malaria en buiktyfus. Het is raadzaam te overleggen met het vaccinatiebureau voor verdere preventie. Het leidingwater is niet drinkbaar. Drinkwater is in flessen verkrijgbaar.

Vervoer
De vliegreis met bestemming Sri Lanka duurt zo'n 13 uur. Voor reizen in Sri Lanka is er een aantal opties. De beste manier om het land te verkennen is een auto met chauffeur te huren. Zelf rijden is niet zonder risico's; de wegen zijn slecht en het is vaak een chaos op de weg. Per trein is comfortabel en bijvoorbeeld een treinreis langs de theeplantages is erg mooi.

Electriciteit
220-230V

Zoek uw bestemming

Bijv. Spanje of New York
Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: