Nieuw | Zoek & boek hier uw ideale vakantiehuis!

Spanje

Taal: Spaans
Hoofdstad: Madrid
Populatie: 46.661.950
Oppervlakte: 505.992 km2
Klimaat: Overheersend warm mediterraan en gematigd zeeklimaat
Tijdverschil: Geen
Valuta: Euro
Spanje
Spanje is als bestemming vooral bekend om zijn populaire stranden in de omgeving van de Costa Brava, Costa Blanca en de Costa del Sol aan de Middellandse Zee. Heerlijk genieten van een zonvakantie met een huisje aan één van de kusten van Spanje.

Of op heerlijk vakantie-eilanden, de Balearen. De meest bekende van deze eilanden zijn Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. Voor cultuursnuivers zijn er op vakantie naar Spanje ook genoeg andere bezienswaardigheden te bezoeken. Genoeg overblijfselen van meerdere culturen, onder andere de Moorse en Romeinse te bewonderen tijdens een rondreis of stedentrip. Voor de actievelingen op vakantie zijn de Pyreneeën of de watersportgebieden in Spanje uitermate geschikt.

Vakantie Spanje, huisje, villa of all inclusive, in Spanje kunt u van goedkope tot luxe vakanties vieren

Klimaat Spanje

Het weer in Spanje varieert per regio. Het binnenland met de populaire stedentrip bestemming Madrid heeft een landklimaat met droge, warme zomers en strenge winters. Het noorden heeft een zeeklimaat. Juli is de maand met het heetste weer en januari de maand met het koudste weer.

Cultuur Spanje

Iedere regio in Spanje heeft een eigen identiteit en cultuur en vormt daarmee een unieke bestemming. Zo is de Flamenco de trots van de Andalusiërs in Granada in het verre zuiden, hebben de Catalanen in het noordwesten een cultuur van hard werken, eigenlijk niet het beeld dat veel vakantiegangers hebben bij Spanje en voelen veel Basken uit het noorden zich eerst Bask en dan pas Spanjaard.

 

Ondanks vele protesten zijn stierengevechten nog steeds talrijk in Spanje. De gemeente Barcelona wil deze bezienswaardigheid verbieden, enkele andere Catalaanse gemeenten zijn dit voorbeeld gevolgd. Voorlopig is het nog niet zo ver, en wordt de ‘Matador’ nog gerespecteerd in Spanje. Een andere spectaculaire Spaanse volkstraditie is het stierenrennen, waarbij een menigte van enkele honderden vluchten voor een rennende stier. In Pamplona worden ieder jaar vijftig stieren losgelaten, tijdens het San Fermin festival, een uniek evenement om mee te maken.

 

Paella is het nationale gerecht in Spanje. In iedere regio van het land verschillen de ingrediënten, maar de karakteristieke gele rijst, de zeevruchten en de kip kunnen niet ontbreken. Sangria is de nationale drank. En natuurlijk kunt u in Spanje genieten van de échte tapas waarvan de populariteit onder toeristen zelfs in Nederland een feit is.

Geografie Spanje

Landschap
Spanje ligt in Zuidwest-Europa en grenst aan Frankrijk en Portugal. De Canarische eilanden, tevens een populaire bestemming onder toeristen, horen ook bij Spanje. Voor de oostkust liggen de Balearen. Spanje heeft een afwisselend landschap; van groen, heuvelachtig land tot bergen met eeuwige sneeuw.


 

Inwoners
Spanje is een constitutionele monarchie en telt ruim 40 miljoen inwoners. Hiervan is het overgrote deel rooms-katholiek.

Kaart Spanje

De kaart van Spanje vindt u hierboven onder het tabblad 'kaart' naast de foto voor Spanje.

Praktische reisinformatie

Valuta
De munteenheid is de Euro. In de meeste plaatsen zijn geldautomaten. Creditcards en Traveller cheques worden algemeen geaccepteerd.

 

Douane
Een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart is verplicht om op vakantie in Spanje te kunnen.

 

Gezondheid
Het wordt aangeraden om drinkwater in flessen te kopen. Vaccinaties zijn niet nodig.

 

Vervoer
Als vakantiebestemming is Spanje goed bereikbaar met het vliegtuig, de auto, bus en trein. De snelwegen in het noorden van Spanje zijn tolwegen. Spanje heeft een goed spoorwegennet en naar plaatsen die niet per trein bereikbaar zijn gaan regelmatige busverbindingen, handig in het geval van een rondreis. Let op: chauffeurs moeten in geval van pech een fluoriserend hesje dragen bij uitstappen van de auto. Brildragende chauffeurs moeten een reservebril bij zich hebben.

 

Electriciteit
220-230V

Zoek uw bestemming

Bijv. Spanje of New York
Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: