Nieuw | Zoek & boek hier uw ideale vakantiehuis!

Seychellen

Taal: Creools, Engels, Frans
Hoofdstad: Victoria
Populatie: 87.476
Oppervlakte: 455 km2
Klimaat: Tropisch regenwoudklimaat
Tijdverschil: +3 uur
Valuta: Seychellen Rupee
Seychellen
De Seychellen zijn de Bounty-eilanden zoals u zich een tropisch vakantieparadijs voorstelt. Helderblauwe zee, witte stranden en hangmatten tussen de palmbomen, dat zijn de sleutelbegrippen voor uw reis.. U kunt zich op de Seychellen koninklijk laten verwennen. De meeste eilanden van de Seychellen zijn afgelegen en onbewoond, ideaal voor de avontuurlijk reiziger. U mag ook eigenlijk niet op één eiland vast blijven zitten tijdens uw vakantie, hoe mooi het ook is! Seychellen is nauw verbonden met het water, zo zijn veel eilanden gebouwd op koraal. Een koraal dat er tijdens het duiken op uw duikvakantie onwerkelijk mooi uit kan zien. De Seychellen zijn niet goedkoop, dat is een keuze van de regering en als u er eenmaal bent, waardeert u deze beslissing omdat het de natuur en sfeer idyllisch houdt, iets wat bijna geen enkele andere vakantiebestemming nog kan zeggen.!

Hoofdstad en taal Seychellen

De hoofdstad is Victoria. Er zijn drie officiële talen op de Seychellen, namelijk Creools, Engels en Frans.

Klimaat Seychellen

Het klimaat op de Seychellen is altijd warm zonder extremen. In deze tropische haven komt de temperatuur zelden onder 24 graden Celcius of boven 32 graden Celcius. Alle, behalve de verste zuidelijke eilanden liggen buiten de cycloon gordel, wat de Seychellen het hele jaar door de beste bestemming maakt voor zonaanbidders en toeristen op strandvakantie.

Cultuur Seychellen

Met de verschillende invloeden van de diverse inwoners, is de cultuur van de Seychellen minstens even divers genoemd worden. Men kan de diverse unieke tradities en gewoontes terugvinden in de architectuur van de landhuizen, muziek, dans en lokale kunst. Creoolse muziek vindt zijn oorsprong in de culturen van Afrika, Europa en Madagascar. De ritmes worden vergezeld simpele drums en snaarinstrumenten.

Geografie Seychellen

Landschap
Van deze 115 eilanden vormen 41 eilanden de oudste granieten eilanden ter wereld. Op de Seychellen bevinden zich twee van de bezienswaardigheden die op de UNESCO Wereld Erfgoed lijst staan. De legendarische Valleé de Mai, de wonderlijke gevormde Coco-de-Mer noot groeit op historische palmen en het fabelachtige Aldabra, de grootste koraal atol ter wereld, die voor het eerst gezien werd door vroegere Arabische zeevaarders in de 9de eeuw voor Christus.

Inwoners
De 81.000 inwoners van de Seychellen zijn van verschillende etnische achtergronden afkomstig. Historisch gezien, hebben de eilanden een grote diversiteit aan mensen aangetrokken vanuit alle uithoeken van de wereld. Van bevrijde slaven tot Europese avonturiers en Arabische handelslieden. Praktisch elke natie ter wereld wordt vertegenwoordigd in de diverse bevolking, ieder bijdragend aan de levendige edoch rustige gemeenschap.

Kaart Seychellen

De kaart van Seychellen vindt u hierboven onder het tabblad 'kaart' naast de foto voor Seychellen.

Aanvlieghaven Seychellen

Seychelles International Airport op het eiland Mahé, 10 km vanaf Victoria is de enige internationale luchthaven. Er zijn op de Sechellen nog 13 andere nationale vliegvelden.

Zoek uw bestemming

Bijv. Spanje of New York
Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: