Nieuw | Zoek & boek hier uw ideale vakantiehuis!

Puerto Rico

Taal: Spaans, Engels
Hoofdstad: San Juan
Populatie: 3.971.050
Oppervlakte: 8.875 km2
Klimaat: Tropisch regenwoudklimaat
Tijdverschil: -5 uur
Valuta: Amerikaanse Dollar
Puerto Rico
Puerto Rico gelegen in Midden-Amerika, omgeven door de Caribische zee en de Atlantische oceaan, is onderdeel van de Grote Antillen en na Jamaica en Cuba het grootste eiland van de Cariben. Hoewel het een eigen grondwet heeft, hoort het officieel bij de Verenigde Staten. Puerto Rico is een echte vakantiebestemming. De inwoners van Puerto Rico zijn gewend aan toeristen en weten hoe belangrijk deze zijn voor hun economie. Ze zijn trots op hun land, zuinig op hun erfstukken en zeer gastvrij.
Als u een vakantiebestemming zoekt met witte stranden, een blauwe zee, een Caribische sfeer en als kers op de taart een tropische jungle, dan is een reis naar het prachtige Puerto Rico helemaal aan u besteedt.

Hoofdstad en taal Puerto Rico

De hoofdstad is San Juan en de officiële taal is Spaans. Engels wordt als tweede taal gezien, al zijn de inwoners trots op hun achtergrond en worden ze niet graag als Amerikanen gezien. Het kan hierdoor voorkomen dat men weigert Engels te spreken, hoewel het in de toeristensector zelden voorkomt. U heeft wel een streepje voor als u hen in het Spaans aanspreekt.

Klimaat Puerto Rico

Temperaturen komen hier zelfs in de winter niet onder de 22ºC. Door het tropische zeeklimaat is het weer op Puerto Rico bijna altijd aangenaam. Door de zeewind kan het wel iets koeler aanvoelen. In de bergen is het uiteraard koeler en kan de temperatuur zakken naar onder de 10 ºC `s nachts. Hoewel het minder in de stroming ligt dan Cuba of Jamaica kunnen ook hier zware tropische stormen voor komen. De kans hierop is het groots in augustus, september of oktober.

Cultuur Puerto Rico

Het verleden van Puerto Rico zorgt voor een mengeling aan invloeden. De Taino-indianen, de Spaanse overheersers, de slaven uit diverse landen en uiteindelijk de Amerikanen hebben allemaal hun sporen nagelaten. Echt authentieke ‘bezienswaardigheden’ die bij Puerto Rico horen, worden door de bewoners als Criollo (Creool) aangeduid, waaronder de cultuur, de muziek, de taal, het eten en de typisch Puerto Ricaanse hanengevechten. Doordat de inwoners trots zijn op hun verleden en ze zuinig zijn op wat hiervan over is zijn er tientallen musea te vinden. Veelal met een andere kunstvorm, zoals een verzameling Indiaanse kunst of de uit hout gesneden Santos beelden, die een genezende kracht schijnen te bezitten.

Geografie Puerto Rico

Landschap
Het hoofdeiland van Puerto Rico is grotendeels bergachtig, met de bergketen Cordillera Central als ruggengraat van het eiland. De Cerro la Punta is hiervan het hoogste punt met 1338 meter. In het noordoosten van het hoofdeiland vindt u het tropische regenwoud El Yunque. Het droge zuiden kenmerkt zich door woestijngebied en cactussen.


 

Inwoners
Een kleine 4 miljoen mensen bevolken Puerto Rico. Het is een vrijstaat van de Verenigde Staten. Het heeft een eigen grondwet, welke is goedgekeurd door het Amerikaanse Congres. De Verenigde Staten behouden echter soevereiniteit. Het overgrote deel van de bevolking is katholiek, zo’n 85%. Een minderheid hangt een Afro-Cubaans geloof aan of is protestants of joods. Op Puerto Rico staan veel kerken

Kaart Puerto Rico

De kaart van Puerto Rico vindt u hierboven onder het tabblad 'kaart' naast de foto voor Puerto Rico.

Praktische reisinformatie

Valuta
Het wettelijke betaalmiddel is de Amerikaanse Dollar (USD). U kunt hier goed terecht met creditcards en kunt op vele plaatsen geld pinnen.

 

Douane
U heeft naast een geldig paspoort ook een visum nodig voor een vakantie naar Puerto Rico. Het toeristenvisum is 90 dagen geldig.

 

Gezondheid
Inentingen tegen Hepatitis A en een DTP vaccinatie worden aanbevolen voor uw bezoek aan Puerto Rico. Het water voldoet aan Amerikaanse maatstaven en is goed drinkbaar.

 

Vervoer
De vliegreis naar bestemming Puerto Rico gaat doorgaans via New York, vanaf waar dagelijks directe vluchten naar het eiland zijn. In Puerto Rico zijn diverse kleinere luchthavens. Voor zowel binnenlandse vluchten als vluchten naar andere eilanden in de Cariben kunt u hier goed terecht. De haven van San Juan is tevens de aanlegplaats van diverse cruiseschepen, waaronder de Holland-Amerika lijn. Ook kunt u vanaf hier met de boot naar omliggende (bewoonde) eilanden.

 

Een auto huren is hier goed te doen. Het is ook de beste manier om u over het eiland te verplaatsen. Men rijdt rechts en de regels zijn hetzelfde als in Amerika. Verkeersborden zijn in het Spaans en afstanden in kilometers. Voor vervoer op het eiland is, naast het huren van een auto, het gebruik van de kleine bussen (publicos) tussen de steden, een goed alternatief.

 

Het vervoer per taxi is een stuk verbeterd. Vervoer in de grote steden en vanaf het vliegveld is in zones ingedeeld en elke zone heeft een eigen prijs, die publiekelijk bekend is gemaakt. De taxi’s hebben dan ook een meter, dus over de prijs valt niet meer te onderhandelen.

 

Elektriciteit (gangbaar voltage)
120 Volt. Een adapter en universeelstekker zijn benodigd.

Zoek uw bestemming

Bijv. Spanje of New York
Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: