Nieuw | Zoek & boek hier uw ideale vakantiehuis!

Mauritius

Taal: Engels, Creools, Frans
Hoofdstad: Port Louis
Populatie: 1.284.300
Oppervlakte: 2.040 km2
Klimaat: Tropisch regenwoudklimaat
Tijdverschil: +3 uur
Valuta: Mauritius Rupee
Mauritius
Eerst ontdekt door Arabische zeevaarders is Mauritius van enkel een dicht bebost eiland een metamorfose ondergaan tot unieke vakantiebestemming. Met een hoofdsnelweg van noord naar zuid, en goed geplaveide subwegen kunt in een huurauto uw eigen rondreis over Mauritius uitstippelen.
Parelwitte stranden, schitterende baaien, tropische regenwouden, rivieren en watervallen: Mauritius. Dit eiland in de Indische Oceaan biedt volop mogelijkheden voor een heerlijke strand- of duikvakantie. Ontspannen en tropisch zijn de sleutelwoorden voor Mauritius!

Hoofdstad en taal Mauritius

Port Louis is de hoofdstad en Engels is de officiële landstaal.

Klimaat Mauritius

Mauritius heeft wat betreft vakantiebestemming een heerlijk, tropisch zeeklimaat. Van januari tot april is de temperatuur het hoogst.

Cultuur Mauritius

Sinds de ontdekking van het eiland in de 16e eeuw hebben allerlei bevolkingsgroepen met verschillende etnische achtergrond zich hier gevestigd. Mauritius is dan ook een echte smeltkroes van Indiërs, Chinezen, Creolen, Afrikanen, Europeanen en Malagassiërs. Allemaal in goede harmonie met elkaar en elke groep is trouw aan zijn eigen afkomst, én met respect voor elkaars tradities.

Geografie Mauritius

Landschap
Centraal op het eiland ligt een plateau van ruim 600 meter hoogte, gevormd door kraters en lava en ander vulkanisch gesteente, op zich al een bezienswaardigheid. In het binnenland ligt een aantal meren, rivieren en watervallen. Bijna het hele eiland is omgeven door koraalrif, en dat maakt het eiland een geliefde duiklocatie voor vakantiegangers.

Inwoners
Mauritius is een republiek met ruim 1,2 miljoen inwoners. De religies op dit eiland zijn het hindoeïsme, het christendom en de islam.

Kaart Mauritius

De kaart van Mauritius vindt u hierboven onder het tabblad 'kaart' naast de foto voor Mauritius.

Praktische reisinformatie

Valuta
De munteenheid is de Mauritaanse Roepie. Wisselen kan bij banken en wisselkantoren. Er zijn restricties voor in- en uitvoer van valuta : het invoeren van lokale valuta is beperkt tot een bedrag van MRs700. Het invoeren van vreemde valuta is onbeperkt, maar moet wel bij de douane worden aangegeven. Het uitvoeren van lokale valuta is beperkt tot een bedrag van MRs350 en het uitvoeren van vreemde valuta is beperkt tot het bedrag dat bij de douane is aangegeven (bij binnenkomst van Mauritius). Op veel plaatsen kan worden betaald met een creditcard en zijn er ook geldautomaten.

Douane
Een geldig Nederlads paspoort is vereist voor uw vakantie naar bestemming Mauritius. Het paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn bij vertrek uit Mauritius. Visum aanvragen Mauritius.

Gezondheid
Aangeraden vaccinaties zijn DTP, hepatitis A en malariapreventie. Drinkwater is in flessen te koop.

Vervoer
De vliegreis met bestemming Mauritius duurt zo'n 13 uur. Reizen op het eiland kan prima per bus. Deze bussen zijn van goede kwaliteit en rijden naar alle delen van het eiland. Een auto huren kan natuurlijk ook. Houd er wel rekening mee dat er links wordt gereden.

Electriciteit
220V

Zoek uw bestemming

Bijv. Spanje of New York
Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: