Malta ontdek je met Isropa!

Malta

Taal: Maltees, Engels
Hoofdstad: Valletta
Populatie: 405.150
Oppervlakte: 316 km2
Klimaat: Warm mediterraan klimaat
Tijdverschil: Geen
Valuta: Euro
Malta
De Maltezer archipel bestaat uit de eilanden Malta, Gozo, Comino, het onbewoonde eiland Cominotto en de vogelrots Fifla en ligt in de Middelandse zee. Malta is een land dat geschikt is voor veel soorten vakantiegangers. Houdt u van natuur dan kunt u met name op het natuurreservaat Comino, maar ook op Gozo volop genieten en ook het vogeleiland Filfla is dan een echte aanrader. Komt u voor de historie en de cultuur dan is een verblijf op het hoofdeiland Malta beter geschikt, met alle prachtige historische bezienswaardigheden uit vervlogen tijden.

Een mooi beeld van Malta krijgt u met onderstaande video. Het toont u alle mooie facetten van Malta & Gozo.
 


En gaat u er naartoe voor een combinatie van bezienswaardigheden hiervan en wilt u bovendien lekker terrassen en uitgaan, dan is een verblijf op het hoofdeiland de beste optie. Malta is een absolute aanrader voor wie niet ver wil reizen en toch veel verschillende opties wil hebben, met gegarandeerd heerlijk weer.

Hoofdstad en taal Malta

De hoofdstad van Malta is Valetta. De oude hoofdstad Mdina is echter nog steeds zeer de moeite waard om te bezoeken. Het Maltees is een mengelmoes van Arabisch, Engels, Italiaans en plaatselijk dialect. U kunt hier goed met Engels terecht. Elke Maltees heeft dit van school uit meegekregen. De straatnamen staan ook veelal in zowel het Engels als het Maltees aangegeven.

 

Malta Valetta

Klimaat Malta

Malta heeft een subtropisch klimaat, wat wil zeggen dat de winter mild is en de zomer warm. Een zomertemperatuur van 40˚C is hier geen uitzondering, vooral niet in de maanden juli en augustus. De nachttemperatuur verschilt maar maximaal 5˚C met die van de dag, door invloed van het zeewater. Daarnaast valt er in mei tot en met augustus weinig regen. Een ideale en vooral zonzekere vakantiebestemming dus. Een vakantie naar Malta is gezien de temperatuur ideaal in bijvoorbeeld mei of juni.

Reisaanbieder Malta:

Bekijk de reizen naar Malta die onze partner Kras.nl voor u heeft: Bijvoorbeeld:

Zonvakantie Malta - Hotel Le Meridien*****  8 dagen v.a. € 549,- p.p. obv 2 pers. Bekijk het aanbod


       
            


Cultuur Malta

Malta is een voormalige Engelse kolonie. Naast de Engelsen hebben vele andere volkeren hun sporen nagelaten. Mede daarom zijn er veel oude bouwwerken te zien zoals kathedralen, vestingmuren en catacomben.

Geografie Malta

Landschap
De eilanden hebben allen een eigen karakter. Het hoofdeiland Malta kenmerkt zich door droge, dorre velden en stoffige wegen. De tijd dat hier bomen stonden is al eeuwen vervlogen. Gozo en Comino daarentegen zijn zeer groen. Deze eilanden voorzien dan ook het hoofdeiland in de dagelijkse behoefte in groenten en fruit. Niet alleen qua uiterlijk zijn de eilanden verschillend, ook de bevolking verschilt. Waar op Malta de bevolking inmiddels wel gewend is aan toeristen en daar lucratief op inspeelt, heeft de tijd nog steeds stil gestaan op Gozo. Ezels en paarden komt u hier meer tegen dan auto’s en het leven speelt zich af op straten en markten.

Op Comino woont het hele jaar door slechts een handvol mensen. In de zomermaanden is de bevolking een stuk groter door de gasten in het de weinige hotels op het eiland en de dagjesmensen die er voor het strand naartoe komen. Waarin de eilanden niet verschillen is de gastvrijheid. Maltezers zijn hartelijke mensen die graag willen helpen en erg geïnteresseerd zijn in hun medemens.

Inwoners
De ruim 400.000 Maltezers zijn zeer religieus ingesteld. Voor elke dag van het jaar is er op de eilandengroep wel een kerk te vinden. De één nog mooier dan de ander. De bevolking is een samensmelting van diverse culturen. U vindt hier het overduidelijke mediterrane temperament. Zowel Arabieren, Grieken, Italianen als Engelsen hebben hier hun sporen duidelijk achtergelaten.

Kaart Malta

De kaart van Malta vindt u hierboven onder het tabblad 'kaart' naast de foto voor Malta.

Praktische reisinformatie

Valuta
Betalen doet u hier ook met de Euro. Betalen met uw creditcard is hier veel normaler dan in Nederland, in zowel restaurants, hotels en winkels, ook voor kleinere bedragen. Pinnen kan in elk stad op meerdere plaatsen en ook het wisselen van geld is, voornamelijk in toeristengebieden, op elke hoek van de straat mogelijk. 
 
Douane
Een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart is vereist voor uw vakantie naar Malta. Een visum is pas benodigd als men langer dan drie maanden op Malta wil verblijven.
 
Gezondheid
Er zijn geen vaccinaties verplicht. Het water kan gedronken worden, maar heeft een chloorachtige bijsmaak. Het is beter flessen water te kopen.
 
Vervoer
Malta International Airport, gelegen op zo’n 6 km vanaf de hoofdstad Valetta is de aanvlieghaven voor internationale vluchten. De gemiddelde vliegreis vanaf Schiphol duurt 3 uur.
Wilt u op eigen gelegenheid een tour over het eiland maken dan is het huren van een auto aan te bevelen. Pagango biedt u een autoverhuur service waarmee u gemakkelijk een auto kan reserveren. Deze kunt u afhalen dichtbij bij de luchthaven op Matla. Klik hier voor de tarieven en beschikbare modellen.

Wilt u hier met de auto naartoe, dan kunt u vanaf Réggio di Calábria in Zuid-Italië, met de veerpont over.  Voor wie op Malta zelf gaat autorijden: er wordt links gereden! 
 
Op Malta is het busvervoer goed geregeld, daarbij is het relatief goedkoop. U kunt naar elke gewenste locatie met het openbaar vervoer. De hele dag door, op gezette tijden, rijden vanaf Valetta Bus Terminus de bussen in tien tot dertig minuten naar alle belangrijke steden en bezienswaardigheden op het eiland. Daarnaast zijn er directe bussen, waar iets meer voor betaald moet worden, maar waarmee de rittijd aanzienlijk verkort wordt. De oude Bedford en Leyland bussen, ooit geïmporteerd uit het Verenigd Koninkrijk, doen nog steeds dienst en zijn een beleving op zich.
 
Elektriciteit
240V, een verloopstekker is benodigd.

Zoek uw bestemming

Bijv. Spanje of New York
Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: