Nieuw | Zoek & boek hier uw ideale vakantiehuis!

Malediven

Taal: Dhivehi
Hoofdstad: Malé
Populatie: 386.350
Oppervlakte: 298 km2
Klimaat: Tropisch savanneklimaat
Tijdverschil: +4 uur
Valuta: Maledivische Ruffiya
Malediven

Spierwitte stranden en een prachtige blauwe zee, dat zijn de Malediven! Een eilandengroep van ruim duizend eilanden in de Indische Oceaan waar stress en drukte onbekend zijn. Ontdek ook het dagelijks leven op de Malediven. Op de Malediven is het genieten van een heerlijke strandvakantie en diverse watersporten. Omdat 99% van de Malediven onder het waterpeil van de Indische Oceaan ligt, horen de Malediven bij de beste duikbestemmingen ter wereld. 


Wat u op de Malediven ontdekt onder water is onbeschrijfelijk. Vissen met alle kleuren van de regenboog of ontmoetingen met reusachtige bezoekers (walvishaaien, gracieuze manta`s), u kunt het allemaal meemaken op bestemming de Malediven! 

Hoofdstad en taal Malediven

Malé is de hoofdstad en de taal die wordt gesproken is Dhivehi.

Onze partner(s) voor reizen naar de Malediven

Bekijk de reizen naar de Malediven van onze partner(s) zoals bijvoorbeeld:

 

WRC Reizen
  Bandos Island Resort 8 dagen vanaf € 1.481,- p.p. op basis  van 2 personen Bekijk het aanbod
            


WRC Reizen

  Combi tour Sri Lanka &   Malediven

16 dagen vanaf € 1.775,- p.p. op basis van 2 personen  Bekijk het aanbod
Reisspecial Malediven

de redactie van Pagango bezocht de Malediven en genoten van een heerlijke vakantie. Klik hier voor de reisspecial over Malediven.

Reisspecial Malediven

Klimaat Malediven

Het klimaat is tropisch en heeft geen grote seizoensverschillen. Van mei tot oktober is de zuidwestmoesson en valt er soms een tropische bui. Van november tot april is de noordoostmoesson, de droge periode. Luchtige kleding en een goede zonnebrandcrème zijn noodzakelijk. Omdat de Malediven islamitisch is, is naakt en topless zonnen verboden!

Cultuur Malediven

Op de Malediven speelt de zee een belangrijke rol in de cultuur en in het dagelijkse leven. Zo zijn de eilandbewoners bang voor de jinni's, de boze zeegeesten. Alles wat niet verklaard kan worden door de Koran of de wetenschap, wordt toegeschreven aan deze geesten. Ook staat het geloof, de Islam, centraal in het leven. Hoewel de voorschriften van het geloof serieus worden nageleefd, geeft de Islam hier wat meer bewegingsvrijheid. Met name voor vrouwen.

Geografie Malediven

Landschap
De eilandengroep Malediven ligt in de Indische Oceaan ten zuidwesten van Sri Lanka. De eilanden zijn met palmbomen begroeid en hebben adembenemende witte koraalstranden. Van de ruim duizend eilanden zijn er slechts tweehonderd bewoond, ongeveer tachtig eilanden met elk een eigen resort zijn geliefde vakantiebestemmingen. En onder water is het ook prachtig! Er is een schat aan kleurrijke koraalriffen en tropische vissoorten te ontdekken.

Inwoners
De Malediven is een Republiek met ongeveer 340.000 inwoners. De officiële religie is de islam.

Duiken op de Malediven

Kaart Malediven

De kaart van Malediven vindt u hierboven onder het tabblad 'kaart' naast de foto voor Malediven.

Praktische reisinformatie Malediven

Valuta
De munteenheid is de Maledivische ruffiya. Op de toeristische eilanden worden prijzen ook in Amerikaanse dollars aangegeven. Amerikaanse dollars, Traveller cheques in Amerikaanse dollars en creditcards worden geaccepteerd. In de meeste plaatsen zijn geldautomaten.

Douane
Een geldig Nederlands paspoort en een geldig retour- of doorreisticket zijn vereist voor uw vakantie naar de Malediven. Bij aankomst wordt een visum voor dertig dagen verstrekt.

Gezondheid
Aangeraden vaccinaties: DTP, hepatitis A en buiktyfus. Het leidingwater is niet drinkbaar. Drinkwater is in flessen verkrijgbaar.

Vervoer
De vliegreis met bestemming de Malediven duurt ongeveer 12 uur. Tussen de eilanden is het mogelijk om per boot, helikopter of een vliegtuigje te reizen. Per auto reizen is niet zo gebruikelijk, er rijden alleen auto's in de hoofdstad Malé. Eigenlijk wordt alles te voet gedaan omdat de afstanden klein zijn.

Electriciteit
220V

Zoek uw bestemming

Bijv. Spanje of New York
Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: