Zoek uit 133 accommodaties je volgende vakantie op Lesbos !

Lesbos

Taal: Grieks
Hoofdstad: Mytilini
Populatie: 85.350
Oppervlakte: 1.630 km2
Klimaat: Warm mediterraan klimaat
Tijdverschil: +1 uur
Valuta: Euro
Lesbos
Lesbos is een groot en bedrijvig eiland. De traditionele beroepen als pottenbakkerij, houtsnijwerk en volksarchitectuur hebben het eiland beroemd gemaakt. Was Lesbos voorheen een reisbestemming voor eilandhoppers, vandaag de dag is het een volwaardiger vakantiebestemming met de tradities als het handelsmerk van het eiland. 

Lesbos oogt en voelt heel origineel, alle gebouwen en tradities zijn goed bewaard gebleven. Zelfs in het kleinste dorp is de architectuur verbazend. Ook moeder Natuur heeft op Lesbos haar plek. Door de hoge variëteit aan natuur is er op Lesbos ook veel ecotoerisme. Met name het versteende bos is uniek. Lesbos is een interessant eiland met Westelijke en Oostelijke invloeden in een decor van ongerept groen.

Hoofdstad Lesbos

Mytilini is de hoofdstad van het eiland. Hieronder kun je de kaart van Lesbos bekijken. Meer lezen over Griekenland.

Aanbiedingen naar Lesbos van onze partners

Bekijk de reizen naar Lesbos en andere Griekse eilanden van onze partner(s) zoals bijvoorbeeld:

logo-sunweb

Bijv. Hotel Bella Vista, 

Vlucht, LO & gratis Wifi  

8 dagen incl. vlucht

v.a. € 449,- p.p.

Bekijk het aanbod

hdr_logoarke

Bijv. Authentiek Molyvos, appartement & vlucht 

8 dagen incl. vlucht 

v.a. € 424,- p.p.

Bekijk het aanbod

Eliza was here

Bijv. Villas Molivos Castle

bij Molivos, Lesbos met 2 pers.

8 dagen incl vlucht & auto v.a. € 525,- p.p. 

Bekijk het aanbod

Bezienswaardigheden Lesbos - Natuur

Lesbos biedt het hele jaar een enorm aanbod van activiteiten, mede door het gevarieerde landschap. Van onvruchtbare berglandschappen aan het noordwestelijke deel van het eiland tot het glooiend groene landschap aan de vruchtbare golf van Gera. Bergen, heuvels, vlakten, baaien, stranden, groentetuinen, dennen en eikenbossen en uitgestrekte olijfboomgaarden. Op de zoutvlakte kun je tegenwoordig zelfs flamingo's zien die naar voedsel zoeken in het ondiepe meer.


Falmingo's op Lesbos, griekenland


In de omgeving van Sigri bevindt zich een groots natuurmonument, namelijk een fossiel woud (het versteende woud) dat ongeveer 15 miljoen jaar geleden versteende als gevolg van een vulkaanuitbarsting. 


Ook heeft Lesbos heeft geneeskrachtige bronnen die te danken zijn aan de vulkanische aard van het eiland. Thermale baden met uitzonderlijke geneeskracht zijn te vinden in Gera, Eftalou, Thermi, Polichnitos en Lisvori. Nog meer natuurschoon op Lesbos is te vinden aan de Golf van Kalloni (Politechnitos) met een natuurgebied waar zeer zeldzame vogels broeden.

Bezienswaardigheden Lesbos

De stad Mytilini is op zeven heuvels gebouwd, hier staat het prachtige Antieke Theater van Mytilini. Bij Sigri ligt een versteend woud, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Lesbos. Het haventje van Petra is ook een bezoek waard; hier is het kerkje van Panagia Glykofilousa te zien. Het is wel een klim van 114 treden! Het dorpje Syranidi is historisch gezien belangrijk. Hier werd in 1912 het verdrag van de overgave van het Turkse leger getekend. In Loutra zijn veel Byzantijse gebouwen te zien. Hier vlakbij ligt het strand van Ermogenis. 

Mantamados is bekend om de vlees- en kaasproducten, lekker!


Molivos is een van de mooiste plekken van Lesbos. Vroeger hebben hier meer dan honderd kastelen gestaan waar helaas niet veel van over is gebleven. Maar er is nog genoeg te zien en het is er heerlijk om te wandelen. 


Lesbos_griekenland_Molivos

Actief en excursies

In de zomer zijn het vooral de stranden die voor activiteiten moeten zorgen. Daar zijn vele watersport mogelijkheden. In de wat rustigere dorpjes kunt u genieten van Griekse dansmuziek en het ruisen van de zee.
Voor de actievere mens zijn er talloze wandelroutes te kiezen, die bol staan van de mooie vergezichten, olijfboombossen, beekjes, verborgen kapelletjes en veel meer dan met de auto niet te zien is.

Qua excursies zijn de geijkte jeepsafaris of kayaktochten in overvloed aanwezig. Spannender is het om het Vulkanische westen te ontdekken, of om bergen te beklimmen op een ezel. Lesbos heeft genoeg om te ontdekken

Eten & drinken

Lesbos is befaamd om zijn olijfolie en ouzo. Het eiland heeft zijn eigen culinair karakter te danken aan de invloeden uit Klein- Azië, waarbij op een fijne manier gebruik gemaakt wordt van verse kruiden en specerijen Verse vis, kreeft en andere zeevruchten, pekelbereidingen zijn voor een eiland bijna standaard. Niet te versmaden zijn de sardientjes van Kalloni. Zuivelproducten van vrij rondgrazend vee en kleinvee (bijvoorbeeld de yoghurt, ladotyri-kaas en myzithrakaas) en verder groenten, fruit en vlees zijn ook specialiteiten van Lesbos.

Evenementen

De volksfeesten in alle dorpen zijn een must om meegemaakt te hebben. Dans mee met de bevolking en laat het eten u goed smaken. In de eerste twee weken van augustus vinden de Culturele Evenementen plaats. Een keur aan verschillende feesten en activiteiten in de hoofdstad. De paardenraces in Plomari, aan het eind van juli, zijn ook typisch Lesbos.


Zoek uw bestemming

Bijv. Spanje of New York
Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: