Nieuw | Zoek & boek hier uw ideale vakantiehuis!

Kreta

Taal: Grieks
Hoofdstad: Iraklion
Populatie: 621.350
Oppervlakte: 8.336 km2
Klimaat: Warm mediterraan klimaat
Tijdverschil: +1 uur
Valuta: Euro
Kreta
Kreta is het land van Daedalos en Ikaros, van Minoïsche vazen en beroemde muurschilderingen. Kreta met zijn krijten bodem, uit zee oprijzende kliffen en eindeloze witte zandstranden. Dus de strandliefhebber is hier op zijn plaats, en de cultuurliefhebber kan zich laven aan de rijke historie en monumenten van het eiland.

Vakantie Griekenland, Kreta mag gerust boven aan uw lijstje

Hoofdstad Kreta

Iraklion is de hoofdstad van Kreta.


Meer lezen over Griekenland.

Bezienswaardigheden Kreta - Steden

Iraklion is de grootste stad van het eiland. Er valt niet heel veel te beleven, op een paar bezienswaardigheden na zoals de kerken, de vestingmuur, het gezellige centrum en de oude haven. Steden als Chania, Rethymno of Agios Nikolaos hebben meer charme. Ze zijn wel erg toeristisch maar hebben hun identiteit weten te behouden. De belangrijkste steden liggen allemaal aan de noordkant van het eiland. Het zuiden is veel minder toeristisch met rustieke vissersdorpjes.

Bezienswaardigheden Kreta - Cultuur

Op Kreta zijn veel invloeden van vroegere beschavingen te vinden. Allereerst de Minoïsche periode, met de opgravingen van paleis Knossos. Het is een van de meest bezochte plaatsen van Kreta. In Rethymno en Chania zijn sporen achtergelaten van de Ventiaanse en Turkse overheersers. Midden in de steden is soms een minaret te vinden en de oude havens zijn naar Ventiaans model gebouwd. Na een Britse overheersing werd Kreta in 1913 weer eigendom van Griekenland.

Actief en excursies

Stevige schoenen aan en zeventien kilometer wandelen door de wereldberoemde Samari-kloof! Verder is er veel te doen op sportief gebied; paardrijden, fietsen, paragliden en veel watersporten.

Attracties en parken

Ook zijn er tal van excursies te doen; Oost-Kreta (Ierapetra, Sitia, Vai en Toplou), West-Kreta (Rethymnon, Arkadi en Chania), een jeepsafari en het eiland Spinalonga. Of bezoek Santorini, Aqua-city in Anapolis of beleef een Kretenzische avond. Een absolute aanrader is een zeiltocht naar Dias!

Leuk om te doen

Op Kreta worden Pasen en Carnaval uitgebreid gevierd met grote, kleurige optochten. Het nachtleven in Chersonissos is bruisend en een evenement op zich!

Eten & drinken

De keuken van Kreta is niet anders dan het eten op de andere Griekse eilanden en op het vasteland. Er wordt veel olijfolie gebruikt, heel gezond! Dolmadákia is een aanrader; de jonge wijnbladeren van Kreta zijn zachter, verser en dus lekkerder dan waar ook.

Zoek uw bestemming

Bijv. Spanje of New York
Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: