Nieuw | Zoek & boek hier uw ideale vakantiehuis!

Kaapverdië

Taal: Portugees, Creools
Hoofdstad: Praia
Populatie: 429.500
Oppervlakte: 4.033 km2
Klimaat: Warm woestijnklimaat
Tijdverschil: -2 uur
Valuta: Kaapverdische Escudo
Kaapverdië
Kaapverdië is een heerlijke vakantiebestemming en sterk in opkomst als zonbestemming. Er is veel te zien en doen voor de actieve reiziger!

De Kaapverdische eilanden liggen naast de kust van Gambia. De van oorsprong Portugese kolonie is vandaag de dag een veel bezochte vakantie bestemming. De verschillende eilanden zijn populair onder actieve toeristen die van wandelen of juist (kie)surfen houden. Maar ook de strandliefhebbers komen aan hun trekken. Uitgestrekte stranden met steeds meer gezellige dorpjes maken de Kaapverdische eilanden tot een heerlijke bestemming. En de mooie natuur en de swingende cultuur van Kaapverdië maken het vakantieplaatje compleet.

Ervaar en ontdek de diverse eilanden van Kaapverdië, zoals Sal, Santiago en São Vicente tijdens uw reis, het is zeker de moeite waard. Hieronder vindt u alle informatie, van cultuur tot inwoners, valuta tot klimaat van Kaapverdië.

Kaapversie_Sal_Boats

Onze partner(s) met reizen naar Kaapverdië

Bekijk de reizen naar Kaapverdië van onze partner(s) zoals bijvoorbeeld:

SNP-Natuurreizen-logo

  Wandelreis -  Kaapverdië 

9 dagen wandelreis vanuit pensions v.a.
€ 685,- p.p.

Bekijk het aanbod

TUI Discover your smile

  ClubHotel RIU Garopa (Hotel)   Kaapverdië»Sal»Santa Maria 

8 dagen all-inclusive v.a. € 759,- p.p.

Bekijk het aanbod

Klimaat Kaapverdië

Kaapverdië is het 'koelste' land van West-Afrika met een heel aangenaam klimaat, het is er eigenlijk nooit koeler dan 21°C. Door de regelmatige stevige wind is het vakantieland heel geschikt voor kite- & windsurfers!

Door de wind is het ook op de stranden heerlijk vertoeven. Nooit super heet maar door de wind wel verradelijk. Insmeren dus!

Cultuur Kaapverdië

De bevolking van Kaapverdië is ontstaan uit Portugese kolonisten en Afrikaanse slaven. Belangrijk in de cultuur is de muziek! Bijvoorbeeld de 'funana', swingend! De 'morna', het levenslied is langzamer en melancholieker. Kaapverdië heeft ook een rijke literaire traditie.

Hoofdstad en taal Kaapverdië

De hoofdstad is Praia en de officiële landstaal is Portugees.

Geografie Kaapverdië

Landschap
Het landschap is over het algemeen bergachtig. Op de hellingen van de bergen liggen akkers, bananen- en koffieplantages. Het hoogste punt van de eilandengroep is de vulkaan Pico de Fogo.

Inwoners
Kaapverdië is een republiek met ruim 400.000 inwoners. De mensen zijn over het algemeen katholiek of protestant.

Kaart Kaapverdië

De kaart van Kaapverdië vindt u hieronder:
 

Praktische reisinformatie

Valuta
De Kaapverdische Escudo is de nationale munteenheid. Eurobiljetten zijn om te wisselen bij banken en de grotere hotels. Creditcards (Visa en Mastercard) worden alleen in de grotere hotels geaccepteerd. Traveller cheques kunnen bij banken omgewisseld worden. Pinautomaten zijn er niet op de Kaapverdische eilanden, het is dus verstandig om genoeg contant geld of Traveller cheques mee te nemen.

Douane
Een geldig Nederlands paspoort en een visum zijn vereist voor uw reis naar Kaapverdië. Het paspoort moet na terugkomst nog minimaal zes maanden geldig zijn. Kijk voor meer visuminformatie op www.visumdienst.nl.

Gezondheid
Aangeraden vaccinaties zijn DTP en hepatitis A. Drinkwater is in flessen te koop.

Vervoer
Bestemming Kaapverdië is per vliegreis bereikbaar in ongeveer 7 uur. Reizen op de eilanden kan goed per bus, of met een huurauto. Tussen de eilanden kan worden gereisd per vliegtuig en per boot.

Electriciteit
220V

Zoek uw bestemming

Bijv. Spanje of New York
Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: