Foto: Deze plek moet u absoluut gezien hebben in Jordanië

Jordanië

Taal: Arabisch
Hoofdstad: Amman
Populatie: 6.342.950
Oppervlakte: 89.342 km2
Klimaat: Overwegend warm en koud woestijnklimaat
Tijdverschil: Geen
Valuta: Jordaanse Dinar
Jordanië

Jordanië is een gastvrij land met indrukwekkende overblijfselen van diverse culturen en magnifieke landschappen. Drijven in de Dode Zee (lees hier meer over in de Reisspecial Jordanië), of een zonsondergang zien in de woestijn, Jordanië is de moeite waard om te ontdekken.

 

Het gezellige Aqaba aan de Rode Zee in Jordanië is een must voor snorkelaars en duikers en een ideale plaats om te genieten van zon, zee, strand en de Jordaanse gastvrijheid. Aqaba heeft fraaie koraalriffen en vele kleurrijke vissoorten, dus een ideale bestemming voor een zonvakantie, strandvakantie en zelfs cultuurreis dankzij de unieke bezienswaardigheden.

Hoofdstad en taal Jordanië

De hoofdstad van Jordanië is Amman en de officiële taal is Arabisch.


Klimaat Jordanië

Jordanië heeft een warm klimaat, in de zomer kan het er makkelijk 40 graden worden. Aan de kustgebieden is het wat koeler, met zo'n 25 graden ideaal voor strand en zon tijdens uw reis. De winter is ook nog steeds aangenaam, met 10 graden. De wintermaanden en het voorjaar zijn de beste maanden voor een bezoek aan Jordanië. En in de berggebieden valt elk jaar sneeuw!
Jordanië_Wadi Rum man

Cultuur Jordanië

Jordanië is een bijzonder gastvrij land. Een gastvrij ontvangst door Jordaanse families is gegarandeerd, speciaal in de woestijn. Juist omdat Jordaanse woestijnreizigers het zonder voedsel, water en onderdak niet overleven. Overal wacht een warm welkom en een uitnodiging voor een kopje thee en een hapje eten. Gaat u deze verwelkoming in ontvangst nemen tijdens uw vakantie?

Jordanië_Amman_markt

Geografie Jordanië

Landschap
Jordanië heeft drie landschappen. In het zuiden een kustlijn met zandstranden voor uw strandvakantie, het midden van het land heeft kleurrijke rotsformaties en het noorden heeft een heuvelachtig landschap, afgewisseld met woestijnen die het bezichtigen tijdens een rondreis meer dan waard zijn.

Inwoners
Jordanië is een parlementaire monarchie met bijna 6 miljoen inwoners. Ruim 90% hangt het Soennisme aan.

Kaart Jordanië

De kaart van Jordanië vindt u hierboven onder het tabblad 'kaart' naast de foto voor Jordanië.

Praktische reisinformatie

Valuta
De munteenheid van Jordanie is de Jordaanse dinar. Geld wisselen kan bij banken, wisselkantoren en sommige hotels. Er zijn ook hotels die Amerikaanse dollars accepteren. Jordanië heeft op beperkte schaal pinautomaten en creditcards worden niet overal geaccepteerd.

Douane
Een geldig Nederlands paspoort en een visum zijn vereist voor uw vakantie. Het visum is te verkrijgen op het vliegveld van Jordanië. Het paspoort moet tot minimaal zes maanden na verblijf van uw reis geldig zijn. Visum aanvragen Jordanie.

Gezondheid
Aanbevolen vaccinaties zijn hepatitis A en DTP. Drinkwater is in flessen te koop.

Vervoer
Jordanië is als bestemming in ongeveer 4,5 uur per vliegtuig bereikbaar. Reizen binnen het land kan prima per bus. Met een huurauto het land verkennen op een eigen uitgestippelde rondreis kan natuurlijk ook, de wegen zijn goed. Bovendien moet een bestuurder minimaal 21 jaar oud zijn.

Electriciteit
220V

Zoek uw bestemming

Bijv. Spanje of New York
Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: