Griekenland

Taal: Grieks
Hoofdstad: Athene
Populatie: 10.737.450
Oppervlakte: 131.957 km2
Klimaat: Overheersend warm mediterraan klimaat
Tijdverschil: +1 uur
Valuta: Euro
Griekenland

Griekenland is een ideale vakantiebestemming voor zon, zee en strandvakanties. Vijfendertig graden is niet uitzonderlijk, en voelt bovendien altijd lekker aan. Griekenland heeft dankzij de dunne bevolkingsdichtheid een hoop verse natuur. Voor de veelzijdige vakantiegast is Griekenland een oase van afwisseling aan activiteiten. Dankzij de grote hoeveelheid vakantie eilanden in Griekenland zijn er vele zeilroutes mogelijk, zowel voor gevorderden als beginners. Grieken zijn warm, gastvrij en zullen er alles aan doen om de toerist met een goed gevoel over het land naar huis te laten gaan. Griekenland is het centrum van de Europese oudheid en filosofie en vol bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn.


Van luxe tot goedkope Griekenland vakantie, avontuurlijk op Kreta of
all inclusive, laat eeuwen historie uw verbazen.


Op vakantie naar Griekenland om te duiken, zal niet het eerste zijn waar u aan denkt. Niet overal is het toegestaan om te duiken, maar als u een plek heeft gevonden waar dit wel toegestaan is, zal het een onvergetelijke ervaring voor u zijn. In de toeristische trekpleisters vindt u voldoende duikscholenPraktische reisinformatie

Valuta
De munteenheid is de Euro. Niet in alle plaatsen zijn geldautomaten. Creditcards worden over het algemeen geaccepteerd.

 

Douane
Een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart is verplicht voor uw reis naar Griekenland.

 

Gezondheid
Het wordt aangeraden om drinkwater in flessen te kopen. Vaccinaties zijn niet nodig.

 

Vervoer
Griekenland is vanuit de meeste Europese luchthavens eenvoudig te bereiken. Binnen Athene ligt een prima metronetwerk, een museum op zich en zeer geschikt voor een stedentrip. Tijdens de aanleg van de metro werden duizenden antieke schatten opgegraven. Deze worden tentoongesteld op de metrohalten en geven een historisch beeld van ongeveer 6500 voor Christus tot de moderne tijd. De infrastructuur van Griekenland is enorm verbeterd. Zowel het wegen- als het spoorwegennet zijn gemoderniseerd en uitgebreid, dus overweeg ook eens een complete rondreis. Er rijden ook bussen, maar dienstregelingen zijn niet makkelijk verkrijgbaar.

 

Electriciteit
220V

Klimaat Griekenland

Griekenland heeft een mediterraan klimaat, met warme, droge zomers en milde, natte winters. De zon schijnt er ruim driehonderd dagen per jaar en de temperatuur is heel aangenaam. Wanneer u dus ook op reis wenst te gaan, een zonvakantie of een strandvakantie is altijd een optie. In het noorden en het binnenland heeft het klimaat continentale trekjes en kan het in de winter koud worden en zelfs sneeuwen.

Cultuur Griekenland

Bakermat van het westen
Geen enkel Europees land heeft een geschiedenis die zo ver terug gaat als Griekenland. In het dagelijks leven komt de Europeaan Griekse invloeden tegen in taalkundig opzicht, in de politiek, literatuur en de geneeskunde. Belangrijke filosofen uit de Oudheid zijn Socrates, Plato en Aristoteles. Mede door hun filosofie is het westen gevormd.

 

Archeologie in de Peloponnesos.
Vooral de Peloponnesos heeft een indrukwekkende verzameling aan kleine steden waarvan de wortels duizenden jaren teruggaan: zoals Sparta , Korinthe, Mycene en Argos. Niet al deze steden zijn al die millennia blijven bestaan. Van de oude steden is nog genoeg te zien. De echte archeologieliefhebber bezoekt deze historische trekpleisters allemaal. In Centraal-Griekenland is Delphi, waar ooit het wereldberoemde Orakel stond, is een aanrader wat betreft bezienswaardigheden.

 

Sport in Griekenland
Dat Griekenland voetbalgek is, werd voor het grote publiek pas duidelijk na winst van het Europese Kampioenschap in 2004. De sport is volkssport nummer één. Een uitwedstrijd tegen een Griekse ploeg vindt altijd plaats in een heksenketel. Net als in Turkije wordt de sport zeer emotioneel beleefd. Ook in basketbal zijn de Grieken erg goed. Regatta’s zijn verder een geliefde wedstrijdvorm. De Griekse geschiedenis is verweven met zeilboten.

Geografie Griekenland

Landschap
De bestemming Griekenland ligt in Zuidoost-Europa en is vier keer zo groot als Nederland. Het grenst in het noorden aan Albanië, Macedonië, Bulgarije en Turkije. In het zuiden, oosten en westen is het omgeven door de Middellandse Zee. Naast het vasteland en het schiereiland Peloponnesos zijn er nog ruim 1500 eilanden aan Griekenland verbonden, waarvan de bekendste zijn: Chios, Karpathos, Corfu, Kos, Kreta, Lesbos, Mykonos, Rhodos, Samos, Santorini en Zakynthos. Namen die u bekend in de oren zullen klinken vanwege de vele toeristische bezienswaardigheden. Een befaamde manier van het verkennen van deze eilanden is island hopping. Van deze eilanden zijn er maar ongeveer 160 bewoond. Het grootste deel van Griekenland bestaat uit bergen. De hoogste is de Olympus (2.919 m) in Midden-Griekenland. De Griekse mythologie vertelt dat deze berg de woonplaats is van de twaalf Olympische Goden.

 

Inwoners
Griekenland is een Republiek en heeft ruim tien miljoen inwoners. Hiervan hangt bijna iedereen de Grieks-orthodoxe religie aan.

Hoofdstad en taal Griekenland

Athene is de hoofdstad van Griekenland en de taal die in het land wordt gesproken is Nieuw-Grieks.

Kaart Griekenland

De kaart van Griekenland vindt u hierboven onder het tabblad 'kaart' naast de foto voor Griekenland.

Zoek uw bestemming

Bijv. Spanje of New York
Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: