Nieuw | Zoek & boek hier uw ideale vakantiehuis!

Frankrijk

Taal: Frans
Hoofdstad: Parijs
Populatie: 62.150.800
Oppervlakte: 551.500 km2
Klimaat: Overheersend gematigd zeeklimaat
Tijdverschil: Geen
Valuta: Euro
Frankrijk

Vakantiebestemming Frankrijk: Vive la France! De parlementaire democratie, leerplicht, scheiding van kerk en staat, bioscoopfilm, Art Deco: het zijn allemaal Franse uitvindingen! Het vakantieland Frankrijk heeft een invloedrijk verleden in de Europese geschiedenis op gebied van kunst, cultuur en politiek . Frankrijk heeft een rijke culturele traditie, waarvan het bewijs nog op vele plaatsen zichtbaar is. U

zult hier op vakantie naar Frankrijk alle bijzondere bezienswaardigheden van aantreffen. Neem nou de bezienswaardigheden in Parijs en omgeving, die zullen u tijdens een stedentrip al dagenlang in hun ban weten te houden. Frankrijk blijft een populaire vakantiebestemming: of u nu van rust tijdens een zonvakantie, sport, zee of bergen tijdens een rondreis houdt! Dit nog los van de wintersportmogelijkheden. Daarnaast is de Franse keuken nog steeds befaamd.

Vakantie Frankrijk, Zuid, Noord, Oost of West, van strandvakanties tot wintersport een topbestemming---------------------------------------------------------------------------
Bezoekers van Reisinformatie Frankrijk bezochten tevens:
Bezienswaardigheden Frankrijk
Reisaanbod Frankrijk
Reisinformatie Parijs
Bezienswaardigheden Parijs
Reisaanbod Parijs

---------------------------------------------------------------------------

Praktische reisinformatie


Vakantiehuizen

Aanbiedingen vakantiehuizen Frankrijk - Bekijk hier het overzicht van alle aanbiedingen voor vakantiehuizen en vakantieparken in Frankrijk.

 

Valuta

De munteenheid is de Euro. In vrijwel alle plaatsen zijn redelijk veel geldautomaten. Creditcards worden algemeen geaccepteerd.

 

Douane
Een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart is verplicht om in Frankrijk op reis te kunnen.

 

Gezondheid
Het wordt aangeraden om drinkwater in flessen te kopen. Vaccinaties zijn niet nodig.

 

Vervoer
Zowel per vliegtuig, bus, auto of de trein is het makkelijk om naar Frankrijk te reizen. De snelwegen zijn goed, maar houd rekening met tol. De secundaire wegen zijn ook prima. Het openbaar vervoer in Frankrijk is goed geregeld en de grotere steden hebben een uitgebreid metronetwerk. De TGV brengt u binnen drie uur van Parijs naar bestemming Marseille, om een voorbeeld te noemen. Deze trein haalt snelheden tegen de vijfhonderd kilometer per uur. Met busreizen op wintersport in Frankrijk is dankzij de goede wegen en geringe afstand ook er aan te raden.

 

Elektriciteit
220-240V

Klimaat Frankrijk

Het grootste deel van Frankrijk heeft een zeeklimaat. Uitzondering is Zuid Frankrijk met een mediterraan klimaat, waar het toerisme hoogtij viert. De Pyreneeën en Alpen hebben een bergklimaat.

Cultuur Frankrijk

De Franse cultuur
Hoewel al decennialang in de schaduw van Hollywood, is de Franse filmindustrie nog steeds de grootste van Europa. Wie kent er niet het filmfestival van

Geografie Frankrijk

Landschap
Frankrijk is het grootste West-Europese land. Het is maar liefst dertien keer zo groot als Nederland en heeft dus meer bezienswaardigheden dan u zich waarschijnlijk voor kunt stellen. Alleen al Lyon, wat op Parijs na de grootste stad is en Bordeaux waar iedereen van weet dat er heerlijke wijnen vandaan komen. Het heeft acht buurlanden: België, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Italië, Andorra, Spanje en Monaco. De zuidwestkant grenst aan de Atlantische Oceaan en het zuiden aan de Middellandse Zee. Frankrijk heeft een aantal hooggebergten. In het zuidwesten liggen de Franse Alpen , met als hoogste punt de Mont Blanc van 4.810 meter. In het zuiden liggen de Pyreneeën aan de grens met Spanje met bergtoppen van wel 3.500 meter. Andere gebergten zijn onder meer de Vogezen en het Centraal Massief. Het landschap bestaat uit oude en jonge gebergten en laagvlaktes.

 

Inwoners
Frankrijk is een Republiek met een gekozen president en heeft vier overzeese departementen, Frans Guyana, Guadeloupe, Martinique en Reunion. Deze bestemming heeft ruim zestig miljoen inwoners, waarvan de meerderheid katholiek is. De katholieke meerderheid van Frankrijk gaat terug tot koning Clovis (465-511), die zichzelf liet dopen om zo de hulp van het Pauselijke leger te krijgen in zijn strijd tegen de Ariërs. Inmiddels is een toenemend aantal van de bevolking moslim (ongeveer 8%), omdat er een grote hoeveelheid inwoners van oude Franse koloniën, zoals Algerije en Marokko, naar Frankrijk zijn geëmigreerd.

Hoofdstad en taal Frankrijk

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en de taal is Frans.

Kaart Frankrijk

De kaart van Frankrijk vindt u hierboven onder het tabblad 'kaart' naast de foto voor Frankrijk.

Wintersport in Frankrijk

Naast de mooie stranden en de steden die Frankrijk in de zomer te bieden, is een wintersport in Frankrijk ook uitstekend mogelijk. Dankzij de vele skigebieden in de Franse Alpen zult u op uw wintersport vakantie Frankrijk kunnen genieten van de mooiste pistes, het mooiste weer, luxe chalets en appartementen en een uitje dat vrijwel 100% sneeuwzeker is.
Sneeuwzeker zijn in ieder geval Les Deux Alpes, Serre Chevalier, Val Thorens en Alpe D'huez om maar wat namen te noemen.

Overzicht wintersport gebieden Frankrijk
Voor een overzicht van de wintersport gebieden in Frankrijk raden wij de Wintersport Special aan.


Wintersport in Frankrijk, in het kort 'De mooiste en meest luxe skigebieden'

Zoek uw bestemming

Bijv. Spanje of New York
Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: