Nieuw | Zoek & boek hier uw ideale vakantiehuis!

Fiji

Taal: Engels
Hoofdstad: Suva
Populatie: 944.750
Oppervlakte: 18.274 km2
Klimaat: Tropisch regenwoudklimaat
Tijdverschil: +11 uur
Valuta: Fiji-Dollar
Fiji
Fiji bestaat uit 332 eilanden waarvan ongeveer 110 bewoond zijn. De grootste zijn Viti Levu en Vanua Levu. Fiji is als het werkelijke vakantieparadijs op aarde. De parelwitte stranden, bossen, bergen, perfect klimaat en de onwerkelijk mooie onderwaterwereld zijn bijna de perfectie op aarde. Een garantie voor de ultieme zonvakantie, strandvakantie en culturele rondreis dus. Samen met de uitzonderlijk aardige inwoners heeft Fiji veel troeven in hand voor een geslaagde vakantie die u niet snel zal vergeten. Misschien wilt u wel nooit meer weg van Fiji na het drinken van een lokaal gebrouwen Kava!

Vakantie op Fiji, bossen, bergen en stranden.

Praktische reisinformatie

Valuta:
De nationale munteenheid is de Fiji dollar (FJD).
 
Douane:
U moet in het bezit zijn van een geldig paspoort tijdens uw vakantie, dat na afloop van uw verblijf in Fiji nog minstens zes maanden geldig is. Een visum is alleen verplicht indien u langer dan vier maanden in Fiji blijft.
 
Vervoer:
Er is geen directe vluchtverbinding van Nederland naar bestemming Fiji. Vanuit alle staten in Oceanië, vanuit Australië en Nieuw-Zeeland en vanuit de VS landen dagelijks vliegtuigen.
 
Er zijn drie vliegtuigmaatschappijen die u naar bijna elk eiland kunnen vliegen. Varen kan ook, maar de eilandkeuze is dan wel wat beperkter. Op de grote eilanden rijden overigens nog bussen, maar de dienstregeling is al jaren een goed bewaard geheim.
 
Electriciteit:
240V. Het is raadzaam om een wereldstekker mee te nemen.

Klimaat Fiji

Het klimaat is ronduit aangenaam, er waait altijd een lichte zeebries met temperaturen tussen de 25 en 30 graden. Wanneer u dus maar wilt, u kunt altijd van deze prachtige vakantiebestemming genieten op uw reis.

Cultuur Fiji

Op Fiji leven geen kannibalen meer, maar de stammenstructuur is wel grotendeels bewaard gebleven en dorpsbewoners leven nog volgens oeroude traditionele gewoonten. Het dorpshoofd is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de verdeling van land. De functie van dorpshoofd is erfelijk. In de loop der jaren heeft de Indische gemeenschap wel een duidelijke stempel gedrukt op het dagelijks leven in Fiji, vooral in steden. Bijna alle winkels worden gerund door Indiërs en geuren ze de straten op met hun curry’s.

Geografie Fiji

Landschap
Fiji kent een grote variatie in landschappen, van vulkanisch gebergte met tropische jungle, bergmeren en watervallen tot ongerepte koraalatollen en kleine droomeilanden met wuivende palmen en parelwitte zandstranden. Dit is wat de reis op uw vakantie ook zo uniek maakt. De twee hoofdeilanden zijn erg bergachtig met bergen tot over de 1300 meter. Ook zijn ze grotendeels bedekt met tropische bossen.

 
De kusten worden gevormd door prachtige witte zandstranden met palmbomen. Gaat u rustig achterover liggen op het strand tijdens uw zonvakantie. De onderwaterwereld is zelfs nog mooier en Fiji is dan ook een van de mooiste duiklocaties ter wereld.

Inwoners
Fiji heeft ongeveer 1 miljoen inwoners.

Hoofdstad en taal Fiji

De hoofdstad is Suva. De officiële landstaal is Engels.

Kaart Fiji

De kaart van Fiji vindt u hierboven onder het tabblad 'kaart' naast de foto voor Fiji.

Zoek uw bestemming

Bijv. Spanje of New York
Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: