Nieuw | Zoek & boek hier uw ideale vakantiehuis!

Ecuador

Taal: Spaans, Quechua, Chibcha en Engels
Hoofdstad: Quinto
Populatie: 6.100
Oppervlakte: 265 km2
Klimaat: Overwegend tropisch savanneklimaat en tropisch regenwoudklimaat
Tijdverschil: -6 uur
Valuta: Amerikaanse Dollar
Ecuador
Ecuador, één van de kleinste landen van Zuid Amerika, is één van de rijkste landen wat bereft verscheidenheid aan bevolkingsgroepen, natuur en cultuur. Dit vindt u ook terug in de vele diverse bezienswaardigheden en reismogelijkheden. De Andesketen in Ecuador verzorgt de diverse landschappen zoals besneeuwde bergtoppen, lager gelegen tropische gebieden, prachtige stranden, watervallen en vulkanen. Zonvakantie, strandvakantie of ontdekkingsreis, alles in mogelijk in Ecuador.

Vakantie in Ecuador, sneeuw, zon en natuur.
Alles in één dus!Prachtig! En dan zijn er ook nog de steden in Ecuador met de typisch koloniale bouwstijl. En voor de avonturisten op rondreis is er de jungle in het Amazonegebied van Ecuador!

Hoofdstad en taal Ecuador

De hoofdstad is Quito en de talen die worden gesproken zijn Spaans, Quechua, Chibcha en Engels.

Klimaat Ecuador

Ecuador heeft twee seizoenen, een nat en een droog seizoen. Het weer is zeer wisselvallig. De meeste regen valt tussen januari en april. Plan uw vakantie dus buiten deze periode om.

Cultuur Ecuador

Ecuador heeft in tegenstelling tot de meeste andere landen op het Zuid-Amerikaanse continent, nog een levendige en authentieke cultuur. Meer dan elders kunt u hier tijdens uw vakantie of rondreis rechtstreeks mee in contact komen. In veel dorpjes en steden in Ecuador is nog de koloniale architectuur te zien, met oude kerken en smalle, kleurrijke straatjes.

Geografie Ecuador

Landschap
Het land is in vier zones te verdelen: de kust, de Andes, het Amazonegebied en de Galápagoseilanden. Bedenk voor uw reis wat uw favoriete bestemming allemaal aan bezienswaardigheden in zich moet hebben.
De kust bestaat uit vruchtbare grond die voor landbouw wordt gebruikt. Het gebied bevindt zich slechts enkele meters boven de zeespiegel en de temperaturen er hoog, tot wel 40°C. Hier ligt de grootste stad van het land, Guayaquil. Het land wordt doorkruist door het Andesgebergte. De hoofdstad ligt in het hooggebergte. Ook liggen er vulkanen waarvan een aantal nog actief is. In het oosten van het land ligt het Amazonewoud. De laatste zone zijn de Galápagos-eilanden, met een unieke flora en fauna.

Inwoners
Ecuador is een republiek en er wonen ruim 13 miljoen mensen. Zeker 95% hiervan is Rooms-katholiek.

Kaart Ecuador

De kaart van Ecuador vindt u hieronder:

Reizen naar Ecuador

Wilt u naar Ecuador?
Bekijk dan eens de reizen van Tenzing Travel. Onze redactie heeft meerdere reizen gemaakt met deze reisorganisatie, waaronder de rondreis door Florida. Een gerenommeerde organisatie en specialist in verre reizen. 

Beste reisspecialist!
Tenzing Travel is ook niet voor niets al meerdere keren uitgeroepen tot Beste Specialist in Verre Reizen (zo ook tijdens de Vakantie Awards 2017 & 2018)! Hun reisspecialisten kennen Ecuador op hun duimpje. Al uw wensen kunnen zij verwerken in een reis op maat, zodat het een onvergetelijke reis wordt! 

Beleef de highlights!
Bekijk bijvoorbeeld eens de reis Highlights of Ecuador, een mooie kennismaking met de hooglanden.

Praktische reisinformatie

Valuta
Het geldige betaalmiddel in Ecuador is de Amerikaanse Dollar. In de steden en op het vliegveld is het mogelijk om geld en Traveller cheques te wisselen. In Quito en Guayaquil is het ook mogelijk om te pinnen. Credit Cards worden geaccepteerd in de grotere hotels en restaurants.

Douane
Een geldig Nederlands paspoort is vereist tijdens uw vakantie. Het paspoort moet bij aankomst in Ecuador nog minimaal zes maanden geldig zijn. Voor een vakantie of ander verblijf langer dan 90 dagen is een visum vereist. Visum aanvragen Ecuador.

Gezondheid
Vaccinatie voor gele koorts is verplicht vcoor wie door een met gele koorts besmet gebied is gereisd. Aangeraden vaccinaties zijn DTP, tyfus, geelzucht en gele koorts. Kraanwater is niet drinkbaar. Drinkwater is in flessen te koop.

Vervoer
De vlucht met bestemming Ecuador duurt zo'n 15 uur. Binnen Ecuador zijn de bus en de taxi de beste vervoermiddelen.

Electriciteit
110-120V

Zoek uw bestemming

Bijv. Spanje of New York
Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: