Nieuw | Zoek & boek hier uw ideale vakantiehuis!

Cook Eilanden

Taal: Maori, Engels
Hoofdstad: Avarua
Populatie: 11.900
Oppervlakte: 236 km2
Klimaat: Tropisch regenwoudklimaat
Tijdverschil: +11 uur
Valuta: Nieuw-Zeelandse Dollar
Cook Eilanden
In de zuidelijke Grote Oceaan liggen deze vijftien pareltjes, de Cook Eilanden welke behoren tot het werelddeel Oceanië. Met Tahiti en Samoa en Nieuw Zeeland in het noordoosten, als dichtstbijzijnde buren liggen ze verspreidt over een oppervlakte van twee miljoen vierkante meter. Stuk voor stuk zijn de Cook eilanden ware paradijsjes met spierwitte stranden, helder blauw water en gegarandeerd prachtig weer. Zelfs in de wintermaanden komt de temperatuur hier niet onder de 25˚C! De bevolking is gastvrij en relaxed en neemt u gelijk op in hun midden. De Cook eilanden zijn toeristisch wel in trek, maar absoluut geen drukbezochte oorden. Een ideale plek voor een heerlijke, maar vooral ontspannen vakantie onder de heerlijke zon en op het strand en voor de liefhebber is er bijzonder veel te bezoeken.

Vakantie op de Cook Eilanden,
gastvrijheid in een uitnodigend klimaat.

Praktische reisinformatie

Valuta
De munteenheid is de Cook Islands Dollar (CiD) die één op één tegen de Nieuw Zeelandse Dollar kan worden ingewisseld en vice versa.

 

Douane
Naast een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig moet zijn, is een retour- of doorreisticket benodigd voor uw vakantie. Daarnaast moet men aan kunnen tonen over voldoende financiële middelen te beschikken (d.m.v. een creditcard of traveller cheques).

 

Gezondheid
Inentingen zijn hier niet nodig. Het drinken van kraanwater is mogelijk, maar u kunt beter bronwater kopen. Vanwege de sterkte van de zon is goede bescherming noodzakelijk.

 

Vervoer
De internationale luchthaven ligt aan de noordwest kant van Rarotonga op 5 kilometer van de hoofdstad Avarua. Air New Zealand voert internationale vluchten uit naar bestemmingen Nieuw-Zeeland, Tahiti en Hawaï. U vliegt met een tussenstop in Los Angeles of Tahiti. Tussen de eilanden verzorgt Air Rarotonga nationale vluchten.

 

Voor het huren van een auto of scooter dient u een lokaal rijbewijs te halen. U heeft hiervoor uw paspoort en rijbewijs nodig en u kunt dit regelen op het politiebureau van Avarua. Er wordt hier links gereden. Het openbaar vervoer is echter een goed alternatief, van maandag tot zaterdag rijden de bussen elk uur en ook zijn er, zij het beperkt, taxi’s beschikbaar. U dient vooraf een prijs af te spreken.

 

Elektriciteit
240V. Een wereldstekker is benodigd.

Klimaat Cook eilanden

Het maakt niet uit wanneer u de Cook eilanden bezoekt, het weer is altijd heerlijk. Van juni tot en met augustus is het rond de 26˚C heerlijk weer voor een zonvakantie, nietwaar? En van november tot en met maart is het boven de 30˚C met wel meer kans op regen.

Cultuur Cook eilanden

Cultural Village is de beginplek voor toeristen om iets te weten te komen over de eilandcultuur. Naast traditionele hutten maakt u hier ook kennis met de medicijnkunst van de Maori’s, het houtsnijwerk en oude visserstechnieken en de kenmerkende dansen. U wordt tijdens uw vakantie op reisverwelkomd door locals in traditionele kleding.

Geografie Cook eilanden

Landschap
De 15 Cook eilanden zijn op te delen in de zuidelijke en noordelijke eilanden. De zuidelijke groep bestaat uit negen eilanden van vulkanische oorsprong, hier ligt ook het grootste eiland Rarotonga. De noordelijke groep bestaat uit 6 atollen. Door de vorming van koraal zijn de eilanden in de loop der jaren groter geworden. Het hoogste punt van de Cook eilandengroep is de Berg Te Rua Manga met 652 meter, deze is te vinden op het eiland Rarotonga.


 

Inwoners
Op de Cook Eilanden wonen zo’n 19.000 mensen, waarvan tweederde op het eiland Rarotonga is gehuisvest. Het overgrote deel van de bevolking hangt een christelijk geloof aan. De archipel beschikt over zelfbestuur en is door middel van een vrije associatie met Nieuw Zeeland verbonden.

Hoofdstad en taal Cook eilanden

De hoofdstad Avarua ligt op Rarotonga. De voertaal is het Maori, maar u kunt hier bij het overgrote deel van de bevolking ook met Engels terecht

Kaart Cook eilanden

De kaart van Cook eilanden vindt u hierboven onder het tabblad 'kaart' naast de foto voor Cook eilanden.

Zoek uw bestemming

Bijv. Spanje of New York
Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: