Nieuw | Zoek & boek hier uw ideale vakantiehuis!

Canarische eilanden

Taal: Spaans
Hoofdstad: Santa Cruz
Populatie: 2.118.550
Oppervlakte: 7.447 km2
Klimaat: Overheersend warm steppeklimaat
Tijdverschil: -1 uur
Valuta: Euro
Canarische eilanden
De Canarische eilanden is een groep eilanden ten westen van de kust van Marokko. Een heerlijke temperatuur, een karakteristiek landschap en voor iedereen is er wel iets te doen. De grootste eilanden voor uw vakantie zijn Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, El Hierro, La Gomera, La Palma en Fuerteventura. De ultieme vakantiebestemming vormen de Canarische eilanden doordat ze onderling veel verschil tonen, maar prachtig weer met elkaar gemeen hebben. De oude Grieken verwezen al naar deze eilanden als de ‘gelukkige eilanden’. Een korte priode nadat de Canarische eilanden onderdeel vormden van het Spaanse koninkrijk, stopte Christopher Columbus er aan het begin van zijn lange zeereis. De eilanden liggen op dezelfde breedtegraad als Orlando en Florida, maar omdat het eilanden zijn en niet op land liggen, verschillen de klimaten aanzienlijk. Een bijzonder weetje is dat men vaak denkt dat de Canarische eilanden hun naam danken aan de vogel, maar het omgekeerde is het geval.

Hoofdstad en taal Canarische eilanden

De Canarische eilanden hebben twee hoofdsteden, Las Palmas de Gran Canaria en Santa Cruz de Tenerife. De taal is Spaans.

Klimaat Canarische eilanden

De Canarische eilanden hebben een zacht klimaat met milde temperaturen.

Geografie Canarische eilanden

Landschap
Het landschap is divers en verschilt per eiland. Fuerteventura ligt bijvoorbeeld dichtbij de Afrikaanse kust en is dus warmer en droger. Ook Lanzarote is droog en ruig. Het gevarieerde landschap is ontstaan door vulkanische activiteiten waardoor diepe ravijnen, valleien en zandduinen zijn ontstaan. De stranden zijn mooi, steil of breed, of met wit of vulkanisch zand.

Inwoners
De Canarische eilanden zijn onderdeel van Spanje en dus ook van de constitutionele monarchie. De eilanden tellen bijna twee miljoen inwoners en het grootste deel is rooms-katholiek.

Praktische reisinformatie

Valuta
Op de Canarische eilanden wordt betaald met de Euro. Er zijn veel geldautomaten en creditcards worden algemeen geaccepteerd.

Douane
Een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart voor uw vakantie naar de Canarische eilanden.

Gezondheid
Het wordt aangeraden om drinkwater in flessen te kopen. Vaccinaties zijn niet nodig.

Vervoer
Als vakantiebestemming liggen de Canarische eilanden op ongeveer 4,5 uur vliegen. De hoofdwegen zijn goed onderhouden en het vervoer is meestal per bus of taxi. Per auto of scooter is ook een prima mogelijkheid om de eilanden te verkennen.

Electriciteit
220V

Zoek uw bestemming

Bijv. Spanje of New York
Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: