Nieuw | Zoek & boek hier uw ideale vakantiehuis!

Bonaire

Taal: Nederlands, Engels, Papiamentu
Hoofdstad: Kralendijk
Populatie: 15.450
Oppervlakte: 288 km2
Klimaat: Warm woestijnklimaat
Tijdverschil: -5 uur
Valuta: Antilliaanse gulden
Bonaire
Bon Bini op Bonaire oftewel Welkom op Bonaire! Deze oase van rust is gelegen in de Caribische zee voor de kust van Venezuela en is na Curaçao het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. Er hangt een relaxte sfeer en het klimaat op Bonaire is perfect voor een heerlijke strandvakantie.
Bent u een duikliefhebber? Langs de westkust van Bonaire ligt aaneengesloten ongerept koraal met een grote verscheidenheid aan kleurrijk koraal en ontelbare tropische vissen. Bonaire heeft een prachtige natuur, genoeg bezienswaardigheden en bijzonder vriendelijke bewoners. U heeft hier gegarandeerd een geweldige vakantie!

Hoofdstad en taal Bonaire

De hoofdstad is Kralendijk, deze naam is een afkorting van Koralendijk, een verwijzing naar het prachtige koraal rond het eiland. De lokale bevolking noemt de stad ook wel Playa, wat “strand” in het Spaans betekent. De officiële taal is Nederlands, maar driekwart van de bevolking spreekt thuis Papiamento. Ook met Engels kunt u hier goed terecht.

Klimaat Bonaire

Bonaire heeft een tropisch-aride klimaat, wat wil zeggen dat het er droog en dor is. De zon schijnt bijna non-stop en de passaatwind zorgt voor de nodige verkoeling. De gemiddelde jaartemperatuur is 27,5°C.  In de zomer is het er rond de 32°C overdag en in de wintermaanden rond de 30°C, waarbij het in januari en februari het koudst is met ongeveer 29°C.

Er is slechts enkele graden verschil tussen de dag en nachttemperatuur. De meeste regen valt hier van oktober t/m december, maar na een flinke bui gaat al snel de zon weer schijnen. Tropische stormen komen hier zelden voor. De watertemperatuur is ook gemiddeld 27%, een heerlijke temperatuur om in rond te dobberen. Gaat u snorkelen, trekt u dan een shirt aan, vanwege de stand van de zon verbrandt u hier op vakantie sneller dan u denkt.

Cultuur Bonaire

Bonaire is net als de andere Caribische eilanden een mengeling van verschillende culturen. Diverse archeologische vondsten illustreren het verleden van Bonaire. Deze zijn te vinden in het enige museum op het eiland: Museo di Bonaire. Verder treft u hier ook kunstwerken van hedendaagse plaatselijke kunstenaars en een mooie schelpencollectie. Ondanks dat het een klein museum is, is het als bezienswaardigheid op Bonaire zeker de moeite waard.

Geografie Bonaire

Landschap
Bonaire is onderdeel van de Benedenwindse eilanden en behoort tot de ABC-eilanden en ligt in het zuidelijke deel van de Caribische zee. Het eiland Bonaire is ontstaan door vulkaanuitbarstingen en het landschap is in het noordwesten heuvelachtig, in het midden bestaat het uit terrassenlandschap en in het zuiden is het vrij laag en vlak. Door het tropische klimaat is de plantengroei beperkt, maar er zijn wel veel soorten cactussen te vinden. Bijzonder zijn de mangroven aan de oostkust, een broedplaats voor vogels, vissen en schildpadden. Bonaire is één van de weinige broedplaatsen van roze flamingo’s ter wereld, een bezienswaardigheid op zich dus.


Inwoners
Bonaire telt ruim 14.000 inwoners en is een overzeese gemeente van Nederland. Ruim driekwart van de bevolking is katholiek en ongeveer 85% heeft de Nederlandse nationaliteit, waarvan slechts de helft op het eiland zelf is geboren. Naast Nederlanders wonen er veel mensen uit het buurland Venezuela, maar ook uit Colombia en de Dominicaanse Republiek.  De grootste werkgever is hier de overheid en ruim 75% van de beroepsbevolking is werkzaam in de dienstverlenende sector.

Kaart Bonaire

De kaart van Bonaire vindt u hierboven onder het tabblad 'kaart' naast de foto voor Bonaire.

Praktische reisinformatie

Valuta
De munteenheid is de Antilliaanse gulden (ANG), deze is gekoppeld aan de dollarkoers. Er kan ook met Amerikaanse Dollars worden betaald. Geldautomaten zijn aanwezig en creditcards worden algemeen geaccepteerd, u dient zich hiervoor wel te kunnen legitimeren. Voor het huren van een auto is een creditcard erg handig. Ook Traveller cheques kunnen worden ingewisseld.

Douane
Uw paspoort moet voor uw vakantie naar Bonaire geldig zijn tot en met uw terugkomst in Nederland en geeft u recht op een verblijf van maximaal drie maanden. Visum aanvragen Antillen
 
Gezondheid
Een vaccinatie tegen gele koorts is verplicht voor mensen die uit gebieden komen waar gele koorts voorkomt. Voor gewone reizen worden geen vaccinaties aanbevolen. Het drinkwater is van uitstekende kwaliteit en uit het zeewater gewonnen.

Vervoer
Vanaf Amsterdam gaan meerdere malen per week rechtstreekse vliegreizen met bestemming Flamingo Airport op Bonaire. De vlucht naar Bonaire duurt ongeveer negen uur. Op het eiland zelf is de bus een goed vervoermiddel. Taxi’s hebben geen meter, maar de prijzen zijn vooraf vastgesteld. Vraagt u ernaar voor u instapt.
 
De beste manier om het eiland te verkennen is om een auto te huren! U heeft hiervoor een geldig Nederlands rijbewijs nodig en u dient minimaal twee jaar in het bezit hiervan te zijn. Daarbij is de minimum leeftijd voor het huren 23 jaar. De verkeersregels wijken op één belangrijk punt af. Doorgaande wegen hebben hier altijd voorrang op zijwegen, dit staat niet met voorrangsborden aangegeven. U kunt hier, gezien de korte afstanden, ook heel goed een brommer of scooter huren.

Elektriciteit
127V, volgens Amerikaans systeem (110 Volt).

Zoek uw bestemming

Bijv. Spanje of New York
Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: