Nieuw | Zoek & boek hier uw ideale vakantiehuis!

Australië

Taal: Engels
Hoofdstad: Canberra
Populatie: 21.262.650
Oppervlakte: 7.741.220 km2
Klimaat: Overheersend warm woestijn en warm steppeklimaat
Tijdverschil: +8 uur
Valuta: Australische Dollar
Australië
Er is nog nooit iemand teleurgesteld teruggekomen van vakantie of rondreis uit Australië. De waanzinnige schoonheid van de ”outback”, de ontelbare inheemse diersoorten, het geweldige Great Barrier Reef, de gemoedelijke sfeer en de vriendelijke bevolking maken uw reis naar Australië zeer bijzonder. Prachtige bezienswaardigheden zoals het tropisch regenwoud, witte stranden, woestijnen en bruisende steden, zoals Sydney, Melbourne, Brisbane en Perth, wisselen elkaar in Australië af en als locatie voor een duikvakantie is het een absolute must. Teveel fascinerende bestemmingen in dit enorme gebied om in één keer te noemen.


Langs de noordelijke kust van Australië strekt het Great Barrier Reef zich uit over ruim 2000 kilometer. Het rif is ruim vijf keer groter dan Nederland! Het is hiermee het grootste koraalrif ter wereld, met meer dan 71 koraaleilanden en meer dan 400 soorten koraal. U kunt hier naar hartelust duiken en u vergapen aan de prachtige vissoorten, de schildpadden, haaien, kwallen, dolfijnen, walvissen en zeekoeien. Daarnaast heeft Australië nog het Ningaloo Reef, het grootste kustrif ter wereld, wat zelfs vanaf het strand zichtbaar is. U hoeft zich hier onderwater geen seconde te vervelen.

Het is een backpackersparadijs op aarde, een land vol folklore en geschiedenis en eentje met adembenemende vergezichten en natuur. Australië is groot, ruim 240 keer groter dan Nederland. Het is onmogelijk om het in één keer te bezien. Daarom doet u er goed aan u te focussen op een bepaald deel van Australië. Maar welk deel dat ook is, het zal u zeker bekoren!

Vakantie in Australië, land, eiland en continent!

Hoofdstad en taal Australië

De hoofdstad van Australië is Canberra. Leuk weetje is dat Canberra de hoofdstad is geworden nadat de veel grotere steden Sydney en Melbourne elkaar de eer niet gunden.
 
De officiële taal van Australië is Engels. De traditionele aboriginals spreken echter per groep hun eigen taal en beheersen vaak ook nog verschillende andere aboriginal talen. Zij spreken vaak nauwelijks Engels in tegenstelling tot de aboriginals in de steden.

Klimaat Australië

De seizoenen zijn in Australië precies tegengesteld. Tijdens onze zomer kan het in het zuiden van Australië behoorlijk afkoelen (met temperaturen onder nul).
Midden-Australië heeft een echt woestijnklimaat en grote steden als Sydney, Perth en Adelaide hebben een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Victoria en Tasmanië in het zuiden hebben een gematigd klimaat. In de winter kan het vrij koud worden met sneeuwval in de hogere gebieden. De rest van het jaar is het zonnig en warm met kans op hittegolven in Victoria.

Het wisselende klimaat per streek heeft ook zijn voordelen. U kunt hiermee in juli naar het noorden voor een duikvakantie aan het Great Barrier Reef en vervolgens naar het zuiden op wintersport!

Cultuur Australië

Een belangrijk onderdeel van de Australische cultuur is die van de Aboriginals, de oorspronkelijke Australische bevolking. De basis van hun cultuur is de eenheid met de natuur. Hun rotstekeningen en schilderingen over de schepping - de Droomtijd - zijn wereldberoemd.
Australiërs zijn gek op sport, om zelf te doen of om naar te kijken. Rugby, cricket en tennis zijn andere populaire sporten. Het zijn ook echte buitenmensen, de ruimte leent zich daar natuurlijk prima voor; klimmen, raften, kanoën of trektochten of gewoon een typisch Australische barbecue zijn het grootste tijdverdrijf. Deel deze ervaring tijdens een actieve vakantie met de lokale bewoners.

Geografie Australië

Landschap
Australië is het oudste, kleinste en meest vlakke continent en bestaat voor driekwart uit woestijn. Het landschap is heel uiteenlopend: in het noordwesten liggen regenwouden, de binnenlanden zijn dor en heet en de savanneachtige gebieden worden bewoond door kangoeroes. De meeste dieren in Australië zijn uniek, waaronder de buideldieren.
 
Australië wordt omsloten door meerdere zeeën. In het noorden de Timorzee, de Golf van Carpentaria, de straat Torres en de Arafurazee, in het oosten door de Koraalzee en de Tasmanzee, ten zuiden door de straat Bass en de Grote Australische Boch en ten zuidwesten ligt de Indische Oceaan. Het eiland heeft een totale kustlijn van ruim 25.000 kilometer. Welk stukje strand gaat u bezoeken tijdens uw uitje naar het strand tijdens uw rondreis?
 
In het oosten liggen de bergketens, met als hoogste berg Mount Kusciusko (2228m). Bekender is Uluru (Ayers Rock), maar ook Kata Tjuta, Mount Augustus en Devils Marbles en Wave Rock zijn hier te vinden.
 
Inwoners
Australië is een parlementaire monarchie met ruim twintig miljoen inwoners. Een groot deel hiervan is oorspronkelijk Europees, en veelal. Ongeveer driekwart van de inwoners van Australië zijn Christen. Het aantal aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australië bedraagt slechts 1,5% van het totale aantal inwoners. De meeste aboriginals wonen in Queensland.
 
Met een bevolkingsdichtheid van 2,5 bewoner per km² behoort Australië tot de dunst bevolkte landen ter wereld, echter woont wel 85% van die inwoners in de tien grootste steden en is het land daarmee zeer ongelijk verdeeld. Het (zuid)oostelijke kustgebied herbergt negen van de tien grote steden, waarvan Sydney en Melbourne 40% van de bevolking voor hun rekening nemen.

Kaart Australië

De kaart van Australië vindt u hierboven onder het tabblad 'kaart' naast de foto voor Australië.

Praktische reisinformatie

Valuta:
De nationale munt is de Australische Dollar welke door het gehele land opgenomen kunnen worden bij pinautomaten. Creditcards worden overal geaccepteerd.

Douane:
Australië komt u niet zomaar in. U heeft voor uw reis een paspoort nodig dat tot minimaal zes maanden na vertrek geldig is en tevens een visum. Er zijn verschillende soorten visa, welke u nodig heeft hangt af van de reden van uw verblijf en de duur ervan. Visum aanvragen Australie

Gezondheid:
Verplichte gele koorts vaccinatie voor wie uit een gebied komt waar gele koorts voorkomt.

Vervoer:
De vlucht met bestemming Australië duurt zo’n 23 uur en is altijd met een overstap. Binnen Australië kunt u goed reizen met de trein die de steden onderling met elkaar verbindt. Voor lange afstanden zijn de luxe treinen voorzien van slaapcoupés en slaapstoelen. De langste treinreis is 2979 kilometer lang, dit is de Ghan-lijn, van Adelaide in het zuiden naar Darwin in het noorden. Alleen de reis is al een belevenis op zich.
 
De bus is ook een optie, maar door de grote afstanden kan dit nogal tijdrovend zijn. In Australië kunt u ook makkelijk een auto kopen of huren, u heeft hiervoor wel een internationaal rijbewijs nodig en er wordt links gereden. Voor grotere afstanden worden binnenlandse vluchten aangeraden. Per veer kunt u reizen tussen Melbourne en Tasmanië en tussen het vasteland en de bestemmingen voor de kust, zoals Fraser Island voor de kust van Queensland en Rottnest Island in Western Australia. In de grote steden is het openbaar vervoer goed geregeld, in Melbourne, Adelaide en Sydney rijden tevens trams. Taxi’s werken met meters en zijn over het algemeen niet duur. Liften wordt hier afgeraden.

Elektriciteit:
220-240V.

Zoek uw bestemming

Bijv. Spanje of New York
Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: