Nieuw | Zoek & boek hier uw ideale vakantiehuis!

Aruba

Taal: Nederlands, Engels, Papiamentu
Hoofdstad: Oranjestad
Populatie: 103.100
Oppervlakte: 180 km2
Klimaat: Warm woestijnklimaat
Tijdverschil: -5 uur
Valuta: Arubaanse gulden
Aruba
Aruba is een waar vakantieparadijs. Het meest westelijk gelegen eiland van de Benedenwindse eilanden is vanwege het perfecte klimaat het hele jaar de ideale vakantiebestemming. De parelwitte stranden aan de westkust van Aruba verleiden u tot heerlijke luie uren op een strandbed en langs de kust kunt u geweldig duiken.
Maar niet alleen het strand is een reden om op vakantie naar Aruba te gaan. Wat betreft historische bezienswaardigheden valt er ook genoeg te beleven en te bezichtigen. En wat dacht u van de gezellige toeristische trekpleister, Oranjestad, met de prachtige pastelkleurige huizen, waar u naast belastingvrij winkelen ook nog eens kunt uitgaan tot in de late uurtjes? Aruba is absoluut een ware reisbelevenis!

Hoofdstad en taal Aruba

De hoofdstad van Aruba is Oranjestad, met ongeveer 35.000 inwoners is dit tevens de grootste stad van het eiland. Het wordt door de lokale bevolking ook wel Playa genoemd.
 
De officiële taal is Nederlands, maar er wordt voornamelijk in het Papiamento gecommuniceerd. Dit is een mix van Spaans, Portugees, Nederlands en Afrikaans. Veel inwoners spreken ook goed Engels en Spaans.

Vraag nu gratis deze vakantiebrochures aan

Pagango heeft een nieuwe service! U kunt nu ook gratis vakantiebrochures aanvragen van touroperators met reizen naar Aruba. Klik op de brochure en bestel de brochure(s) van uw keuze. Binnen enkele dagen heeft u de brochure in huis en kunt u zich heerlijk verder oriënteren op uw volgende bestemming.

MADURA_TRAVEL

Het reisprogramma van Maduro Travel biedt u tal van mooie accommodaties op Aruba. Maar ook andere landen in het Caribisch gebied vindt u in deze brochure. vraagaan
Carribean_brochure

In de 2012 CARRIBEAN vakantiebrochure van Does Travel & Cadushi Tours treft u het mooiste en grootste aanbod aan voor een heerlijke vakantie op Aruba.


vraagaan
Kuoni_brochure3

Het aanbod van bestemmingen in de Carribean, Midden- en Zuid Amerika is zeer gevarieerd. Van lekker relaxen op Aruba en Bonaire tot erop uit in Cuba en Costa Rica.vraagaan

Klimaat Aruba

Aruba heeft een tropisch klimaat met heel veel zon. Er is niet echt een regenseizoen te benoemen, hoewel de meeste regen van november tot en met januari valt en dan in de vorm van een korte hevige bui. De gemiddelde temperatuur is er 28°C en er waait een heerlijke passaatwind. Het verschil in temperatuur tussen de zomer en winter, maar ook tussen dag en nacht, is maar een paar graden. Tropische stormen of orkanen komen hier zelden voor. De warmste maanden zijn augustus tot en met oktober, maar eigenlijk is Aruba qua temperatuur het hele jaar door perfect om naartoe te gaan.

Cultuur Aruba

De oorspronkelijke inwoners van Aruba waren Indianen van de Arawak volksstam. De cultuur van deze Indianen is op Aruba sterker dan op de andere eilanden die in hetzelfde gebied liggen. Er is over de oorspronkelijke bewoners weinig bekend. Er zijn nog nederzettingen en geschilderde symbolen te zien (de grotten van Fontein) die aan deze oude cultuur herinneren.  De inwoners van tegenwoordig zijn bruisend en door het winnen van olie hebben zich er veel verschillende nationaliteiten gevestigd in de afgelopen eeuw.

Geografie Aruba

Landschap
Aruba ligt twintig kilometer voor de kust van Venezuela. Het eiland is dertig kilometer lang en op het breedste punt negen kilometer breed, met een totale oppervlakte van 184 vierkante kilometer. Het landschap is vrij droog, met begroeiing van struikgewas, cactussen en divi divi-bomen. Door de weinige regenval is er relatief beperkte flora en fauna. Cactussen komen echter wel in veel soorten en maten voor. Op Aruba leven zeven soorten hagedissen en twee slangensoorten. Er komen ook veel vogelsoorten voor, die het eiland benutten om te overwinteren.

Inwoners
Aruba heeft een status aparte binnen het Koninkrijk der Nederlanden en telt ruim honderdduizend inwoners.  Ruim 80% van de bevolking is hier ook daadwerkelijk geboren, 10% is afkomstig uit Nederland. Door de Spaanse invloeden is het katholieke geloof hier met ruim 80% vertegenwoordigd. De economie van Aruba draait hoofdzakelijk op het toerisme. De meeste mensen zijn dan ook in de dienstverlenende sector werkzaam. Het gemiddelde inkomen van een Arubaan is het hoogste van de Caribische eilanden.

Kaart Aruba

De kaart van Aruba vindt u hierboven onder het tabblad 'kaart' naast de foto voor Aruba.

Praktische reisinformatie

Valuta
De munteenheid is de Arubaanse gulden (ANG), met een vaste wisselkoers ten opzichte van de Dollar. U kunt hier dan ook heel goed met Amerikaanse Dollars betalen. Creditcards en pinpassen worden op vrijwel alle plaatsen geaccepteerd. Er zijn geldautomaten, op de luchthaven, in hotels en in winkelstraten.
 
Douane
U dient voor u vakantie naar Aruba in het bezit te zijn van een paspoort dat nog na terugkomst in Nederland geldig is. Er bestaat geen visumplicht, in het vliegtuig moet wel een document worden ingevuld waarop u uw verblijfplaats, doel en lengte van het verblijf moet vermelden. Door dit in te vullen bespaart u uzelf tijd bij de douane op het vliegveld.
 
Gezondheid
Een vaccinatie tegen gele koorts is verplicht voor mensen die uit gebieden komen waar gele koorts voorkomt. Voor gewone reizen worden geen vaccinaties aanbevolen. Het leidingwater op Aruba is van goede kwaliteit, wel kan het soms warm zijn, vanwege de leidingen die deels boven de grond in de zon liggen.

Vervoer
De vliegreis met bestemming Aruba duurt ongeveer tien uur en is vaak rechtstreeks of anders met een tussenstop of één van de andere Benedenwindse eilanden. U landt op het Koningin Beatrix International Airport bij Oranjestad. Vanaf het vliegveld rijden er taxi’s, maar u kunt ook een auto huren. Hiervoor is uw Nederlandse rijbewijs gewoon geldig. Voor het beter verkennen van het eiland op rondreis wordt dit dan ook aangeraden.
 
De noordkust van Aruba is alleen per jeep begaanbaar en vanwege het slechte wegdek is het huren van een jeep ook zeker aan te raden. De regels zijn ongeveer gelijk aan die in Nederland, behalve dat doorgaand verkeer altijd voorrang heeft en dit niet staat aangegeven met voorrangsborden. Er rijden dagelijks bussen van de grotere hotels op Palm Beach en Eagle Beach naar Oranjestad en terug. Vanuit Oranjestad is het hele eiland per bus bereikbaar.

Elektriciteit
110V.

Zoek uw bestemming

Bijv. Spanje of New York
Tenzing Travel - Latijns-Amerika

Pagango nieuwsbrief!

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen & reisinformatie: